torna

Detall de la notícia

Imatge 4929432

Afers Socials i Esports convoca ajuts per als clubs esportius que participen en competicions de categoria estatal per valor d'1.300.000 euros

La Conselleria d’Afers Socials i Esports, a través de la Direcció General d’Esports, ha obert la convocatòria per als ajuts als clubs esportius de les Illes Balears amb equips d’esports individuals i col·lectius que participin en competicions de categoria estatal durant la temporada 2021-2022.

La finalitat és donar suport als clubs esportius de les Balears amb equips d’esports individuals i col·lectius que participin en competicions oficials de categoria estatal dels diferents calendaris federatius.

Aquests ajuts consten de dues línies:

  1. Per a despeses d’inscripció a la competició estatal. Són 50.000 euros per les despeses de la temporada 2021/2022 i 200.000 euros per les despeses de la temporada 2022/2023.

  2. Per a despeses relatives als trasllats a la Península, Illes Canàries, Ceuta i Melilla i manutenció dels esportistes i de l’equip tècnic, entrenaments i despeses i taxes a federacions esportives d’arbitratges, llicències i mutualitats dels esportistes i tècnics, amb un import de 1.050.000 euros.

Despeses subvencionables

Entre les despeses subvencionables hi ha els desplaçaments i manutenció, els entrenaments oficials per a les competicions, les despeses federatives i la inscripció.

Cal destacar que aquesta convocatòria, a més de subvencionar els desplaçaments al play-off pel títol o ascens, també permet fer sol·licituds per desplaçar-se a lligues internacionals.

Publicació anticipada

Cal tenir en compte que aquesta convocatòria, amb pressupost del 2022, es publica anticipadament per tal de fer-la coincidir al màxim amb la temporada esportiva, fet que facilita molt la seva gestió i s'avança en els pagaments. A més, el sistema de mòduls també agilita el procés; és molt més àgil pel que fa a la concessió i la justificació.

Esport femení

Cal recordar, a més, que els equips d’esport femení que participen en competicions estatals i que patrocinen les Illes Balears també tenen una altra convocatòria d’ajuts extra compatible amb aquesta. Aquesta és una de les mesures de foment de l’esport femení que potencia el Govern de les Illes Balears.

Es pot consultar la publicació de la convocatòria en aquest enllaç