torna

Detall de la notícia

Imatge 4929223

La promoció de l'IBAVI de 5 HPP a Son Gotleu rep un premi a les millors pràctiques en nova edificació per part d'AVS

Cinc habitatges de protecció pública promoguts per l’IBAVI i situats al carrer de Regal de Son Gotleu han estat guardonats amb un dels premis que anualment atorga l’Associació Espanyola de Gestors Públics d’Habitatge i Sol. Es tracta del segon accèssit en la categoria de Millor Edificació en Obra Nova. L’entrega dels guardons s’ha duit a terme aquest dijous a Sevilla dins el marc de les IV Jornades d’Habitatge Social de la capital andalusa.

El jurat ha destacat l’estratègia contínua que duu a terme l’IBAVI primant la utilització de materials propis de l’entorn com és, en aquest cas, la pedra de marès. Ha afegit que aquest material local compleix la normativa vigent, s’alinea amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i reivindica la cultura material pròpia.

Als guardons, que corresponen a l’edició de 2020, hi concorren una trentena de projectes seleccionats per l’Associació entre tot el territori de l’Estat espanyol dividits en quatre categories: a la millor edificació en obra nova, a la millor actuació en l'àmbit de l'administració i gestió del parc social d'habitatges, a la millor actuació en rehabilitació i revitalització urbana i a la millor gestió instrumental de serveis socials.

La gerent de l’IBAVI, Cris Ballester, en el seu discurs d’agraïment, ha destacat que des de la institució “feim front a l’emergència habitacional tenint molt present la climàtica, amb un esforç sense precedents pel qual feim realitat 991 habitatges de protecció pública en 44 projectes”.

Per la seva banda, el director del Departament Tècnic de l’IBAVI, Carles Oliver, s’ha referit a la importància del projecte per dos motius: “perquè se situa en el barri amb més vulnerabilitat social de les illes i, per altra banda, és un exemple de la línia editorial inèdita que s’està aplicant a tots els projectes de l’IBAVI”.

L’edifici d’habitatges socials de Son Gotleu es caracteritza per recuperar l’arquitectura entre mitgeres característica del barri abans del boom de la construcció dels anys seixanta, i utilitza la pedra de marès local com a element constructiu protagonista. El signen els arquitectes de l’IBAVI Carles Oliver, Alfonso Reina, Antonio Martín, Maria Antònia Garcías i Xim Moyá.

Aquest és el primer projecte finalitzat per l’IBAVI que continua la línia de recerca de Reusing Posidonia a Formentera, en aquest cas adaptat al mapa de recursos de Mallorca.

AVS treballa per dignificar l'habitatge públic amb criteris de qualitat, sostenibilitat, eficiència energètica i revitalització de les zones degradades, afavorint així una millor integració social. La seva finalitat és facilitar l'accés dels ciutadans a un habitatge digne, adequat i sostenible, així com la defensa dels interessos del Sector Públic Instrumental.