torna

Detall de la notícia

Imatge 4921315

Comencen les obres de la residència del quarter de Santiago de Maó que es finança amb fons europeus

\El nou edifici disposarà de 120 places per a gent gran amb dependència

\El cost previst de l'obra és de 10,3 milions d'euros

La Conselleria d’Afers Socials i Esports ha donat el vist i plau a l'inici de les obres de la nova residència del quarter de Santiago de Maó. El nou edifici que comptarà amb 120 places per a persones majors dependents preveu donar resposta a les necessitats actuals en matèria d'assistència i atenció a la gent gran i afrontar les necessitats futures.

La nova residència estarà ubicada en el nucli urbà de Maó, en concret a l'antic quarter de Santiago. El projecte s'adapta a l'entorn i tendrà una superfície construïda de 6.803 metres quadrats repartits en planta baixa, dues plantes pis i aparcament de servei soterrat.

Les obres tenen un cost previst de 10,3 milions d'euros i 9,6 milions d'ells es financen amb els fons REACT-UE, els d’Ajuda a la Recuperació per a la Cohesió i els Territoris d’Europa.

Cal recordar que aquest és un dels primers projectes que ja estan autoritzats per la Unió Europea dins els 300 milions d’euros assignats a la comunitat autònoma en el repartiment d’aquests recursos extraordinaris destinats principalment a reforçar els serveis públics fonamentals (sanitat, educació i serveis socials) i a la recuperació de l’economia i l'ocupació per fer front als efectes de la pandèmia de la COVID-19.

La consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, recorda que aquesta és la primera vegada que la Unió Europea finança equipaments de serveis socials de la Comunitat. "Un dels sectors econòmics manco desenvolupats al conjunt d'Espanya i les Balears és l'economia de les cures, les residències, els centres de dia i l'ajuda a domicili, i així ho ha entès Europa quan ha aprovat el finançament d'aquests dos projectes. És la primera vegada que les Balears rep finançament per a residències. Invertir en equipaments socials és invertir en llocs de feina deslocalitzables i qualificats, alhora que és invertir en cohesió social", destaca Fina Santiago.

Aquesta nova residència per a persones grans dependents s'integrarà dins la Xarxa Pública d'Atenció a la Dependència.