torna

Detall de la notícia

Imatge 4920336

La Conselleria d'Afers Socials i Esports i la de Medi Ambient i Territori refermen l'impuls al compromís de la joventut respecte de l'emergència climàtica

Convoquen el Certamen de Vídeo de Medi Ambient Carnet Jove 2021

Es lliuren els diplomes als premis del certamen de 2020

La Conselleria d’Afers Socials i Esports, a través de l’Institut Balear de la Joventut (IBJOVE), i la Conselleria de Medi Ambient i Territori mantenen l’impuls al compromís de la joventut respecte del medi ambient a través de la convocatòria del Certamen de Vídeo de Medi Ambient Carnet Jove. Aquest divendres s’ha presentat el període d’inscripció a la nova edició 2021 del certamen, que té com objectiu crear consciència, en un acte conjunt en què s’ha aprofitat per fer lliurament dels premis de l’edició de 2020.

La nova convocatòria incrementa l’import en 2.000 euros: dels 6.000 de l’any passat es creix fins als 8.000 actuals. El termini d’inscripció al certamen de 2021 s’inicia avui mateix i acaba el 13 de gener de 2022.

A l’acte hi han assistit la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, i el conseller de medi Ambient i Territori, Miquel Mir.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha destacat la qualitat dels treballs guanyadors i la implicació del jovent en la consicenciació sobre l'emergència climàtica. "Aquesta generació sou el futur però, sobretot, el present. Aquests projectes són una petita mostra de com d'important és educar des del medi ambient i crear consciència ambiental des de tots els àmbits. Un agraïment immens als joves i als docents que els han acompanyat en el procés"

La consellera Fina Santiago ha remarcat que l’objectiu de la conselleria és posar espais de reflexió pels joves i visualitzar el que es crea en aquests espais. I un d’aquests és el del medi ambient perquè tenim el repte global que és el canvi climàtic, l’escalfament global. El que passa a l’Amazones afecta al Mediterrani i el que passa al Mediterrani afecta a Àfrica perquè si hi ha una cosa que no té fronteres és el medi ambient. I estam davant aquest repte global que també és intergeneracional». Dels vídeos ha destacat «l’originalitat, les noves tecnologies, l’impacte final dels vídeos, la capacitat de síntesi, la producció i l’elaboració. Cada un dels vídeos guardonats fomenten la reflexió i incomoden per sortir de la zona de confort».

La finalitat principal d’aquesta iniciativa és contribuir, per una banda, al coneixement i a crear consciència respecte del medi ambient, del canvi climàtic i del desenvolupament sostenible i, per l’altra, incentivar mesures responsables en aquest àmbit.

Els destinataris d’aquesta convocatòria són els centres d’educació secundària, de batxillerat i formació professional (públics, concertats, privats, municipals o estrangers) reconeguts per la Conselleria d’Educació I Formació Professional del Govern de les Illes Balears; les persones físiques, residents a les Illes Balears de 18 a 30 anys, i també les associacions juvenils i entitats prestadores de serveis a la joventut inscrites en el cens corresponent del Servei de Joventut de la Conselleria d’Afers Socials i Esports del Govern de les Illes Balears.

Durant l’acte de presentació, els premiats en l’edició de 2020 del Certamen han recollit el testimoni del premi i un diploma que els ha lliurat el Govern. La comissió avaluadora del Certamen va designar els següents vídeos com a guanyadors:

- Un primer premi, dotat amb 2.500 euros, al vídeo Consciència, d’Erik Jonas Anderson Fradejas, per l’impacte del missatge i fonts molt curades, que s'accentua gràcies a l'excel·lent poètica audiovisual que li dona un resultat cinematogràfic.

- Un segon premi, dotat amb 1.000 euros, al vídeo La Mar de Bruts, d’Antoni Tornero Oliver i Eduard Cabalín Manresa, per l’originalitat de la idea i les sensacions que desprèn, així com un missatge clar i imatges excel·lents.

- Un segon premi, dotat amb 1.000 euros, al vídeo Tota una Vida presentat per Maria Estelrich Riera, Álvaro Fernández Zarzosa i Marina Rueda Garau, per atreure la mirada de l’espectador amb la seva originalitat i un missatge molt ben executat, innovador i transicions ben aconseguides.

- Un tercer premi, dotat amb 500 euros, al vídeo TAO, d’Arnau Cloquells Sintes que ha destacat pel seu poder emocional i la qualitat global de la tècnica audiovisual.

- Un tercer premi, dotat amb 500 euros, al vídeo Quin Món Volem, de l’IES Sineu, per la tècnica de l’stop motion molt ben aconseguida per part dels seus autors, així com el fet de contar una història que captiva l’espectador des del principi fins al final amb un missatge clar i estructurat.

- Un tercer premi, dotat amb 500 euros, al vídeo Un Bòtil Més, de l’Escola d’Art de Menorca pel missatge senzill, directe i encoratjador i la qualitat en la tècnica audiovisual.

L’Institut Balear de la Joventut ha creat un banc de vídeos, en un espai virtual, amb tots els vídeos finalistes i guanyadors del Certamen, que estan a disposició dels joves i de la societat en general amb l’objectiu d’incentivar-ne la difusió en pàgines web i xarxes socials, per augmentar el coneixement i la conscienciació respecte del medi ambient en sentit ampli, així com de qualsevol subtema propi del camp, i incentivar mesures responsables.

Totes les peces es poden visionar en aquest enllaç:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLoOF1DulhUeMLBq8aNKw4wSptsLHO3Vdi