torna

Detall de la notícia

Imatge 4904558

El conseller March visita les obres de l'IES Porto Cristo a Manacor

\ És un projecte de millora de més de 638.000 euros que amplia amb 6 noves aules el centre

\ L’ampliació dota d’espai el centre i ajudarà a cobrir les necessitats d’escolarització del municipi

\ Aquesta obra està finançada pel fons REACT-UE en el marc del Programa Operatiu FEDER 2014-2020 de les Illes Balears

 

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, acompanyat del director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, ha visitat avui el projecte d’ampliació de l’IES Porto Cristo, a Manacor. Es tracta d’una actuació amb una inversió de 638.825 euros que ha permès la construcció de 6 noves aules i ha dotat d’espai el centre.

A la visita també hi han assistit el director de l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (IBISEC), Miquel Coll i l’arquitecte de l’IBISEC responsable del projecte, Guillem Quetglas, així com l’inspector del centre, la directora de l’IES, Francisca Bonet, i l’equip directiu.

Per a la directora del centre, Francisca Bonet, aquestes obres són una necessitat al municipi degut al constant augment de població. A la seva intervenció també ha agraït les actuacions realitzades que asseguren que: enguany que s’ha tractat de fer els grups el més petits possibles per evitar concentracions per mor de la pandèmia. Aquests nous espais ens han facilitat molt a l’hora de fer els horaris, per poder fer desdoblaments i, diferents optatives, etc.

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, per la seva part ha recalcat la necessitat a les Illes Balears de fer possible una escolarització de forma adequada, destacant que per això tenim el Pla d’Infraestructures Educatives amb obres com la que visitem avui, que ja es va posar en marxa per l’inici de curs i, que donen resposta a les necessitats d’escolarització. No només en tema de places sinó de qualitat. Volem escolaritzar a l’alumnat en les condicions més favorables possibles.

Aquest projecte de millora ajuda a cobrir les necessitats d’escolarització que té el municipi i beneficia els gairebé 700 alumnes del centre i els del futur.

Aquesta actuació està finançada pel fons REACT-UE (Ajuda a la Recuperació per a la Cohesió i els Territoris d’Europa), en el marc del Programa Operatiu FEDER 2014-2020 de les Illes Balears, com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19.

Més de 638.000 euros per dotar d’espai l’IES Porto Cristo

Amb un pressupost de 638.825 euros, aquest projecte ha ampliat el centre amb la construcció de 6 noves aules i n’ha millorat les prestacions, tot respectant la composició de l’edifici existent.

El projecte ha consistit en les següents actuacions:

  • Construcció de 6 aules addicionals als blocs D i E de l’actual edifici, mitjançant l’ocupació de l’espai de les terrasses existents a la planta primera: 4 aules d’aproximadament 48,83 m2 útils i 2 aules de 29,80 m2 útils. Les aules de 48,83 m2 se separen amb un envà mòbil, de manera que es poden unificar com a un sòl espai gran o dividir-se en dues aules independents.
  • Millora de les prestacions d’aïllament tèrmic i acústic de la façana.
  • Tancaments entre aules amb aïllament acústic.
  • Instal·lació de lluminàries LED, repartides per totes les aules a fi d’assegurar una il·luminació uniforme i eficient.

D’aquesta actuació es beneficiaran els actuals 624 alumnes i els del futur. 

Des d’Educació s’ha destacat la important inversió que s’ha fet aquests anys per millorar les infraestructures educatives de la comarca de Manacor, una de les zones amb més inversions, ja que, des del 2015 i tenint en compte les que actualment estan en execució i en projecte, hi ha una despesa prevista de més de 9 milions d’euros.

Pla d’Infraestructures Educatives a les Illes Balears

L’any 2021 es preveu una inversió de 25 milions d’euros per a la millora d’infraestructures educatives. Cal esmentar que des de setembre de 2015 s’han invertit aproximadament 90 milions d’euros en un total de 1.500 actuacions, que s’han duit a terme al 94 % dels centres educatius de les Illes Balears.

D’ençà de l’estiu s’hauran fet obres en un total de 62 centres (47 a Mallorca, 6 a Menorca, 8 a Eivissa i 1 a Formentera).