torna

Detall de la notícia

Imatge 4900756

El document del mes mostra les interioritats del Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera

El document del mes mostra les interioritats del Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera (MAEF) dins la línia encetada per la Direcció General de Cultura per difondre amb material audiovisual el fons patrimonial que custodien les institucions dependents de l'òrgan de la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura. En aquesta edició es mostra el treball de conservació, investigació i difusió que du a terme el MAEF, institució referent en la matèria a la Mediterrània.

Fundat el 1907, el MAEF és un dels museus arqueològics més antics de l’Estat. Està format per dues seus, el Museu de Dalt Vila, que exhibeix el patrimoni arqueològic de les dues illes, Eivissa i Formentera, i el Museu Monogràfic del Puig des Molins. Aquesta segona seu actua com a centre receptor de visitants del jaciment de la necròpolis del Puig des Molins, el qual ha rebut tot tipus de reconeixements (com ara el de patrimoni de la Humanitat de la UNESCO), i també com a museu en el qual es mostra la riquesa material recuperada a les més de 3000 tombes d'època fenícia, púnica i romana que el formen.

Aquest audiovisual mostra els principals espais i peces del museu, tant els públics com els espais interns i de treball amb les peces arqueològiques, com ara el laboratori de conservació i restauració i els magatzems. Es tracta d'una feina que implica un alt grau d'especialització tècnica tant dels espais i dels materials utilitzats en la salvaguarda del patrimoni arqueològic, com també del personal que treballa a la institució. Per tant, amb aquesta peça audiovisual es mostra un vessant menys conegut del museu, la visita del qual és una experiència única.

La peça audiovisual sobre el MAEF està disponible en l’enllaç següent: https://www.youtube.com/watch?v=LTO4BmCbugc