torna

Detall de la notícia

Imatge 4898101

Cecilia Navarro, primer premi del Certamen de Poesia i Prosa Poètica Manel Marí, i Sira Pellicer, del Certamen de Joves Intèrprets en la modalitat de Solistes, d'Art Jove 2021

Doble final a Eivissa, convocada per la Conselleria d’Afers Socials i Esports, a través d’IBJOVE

Cecilia Navarro Frau ha estat elegida, aquest cap de setmana de doble final del Programa Cultural Art Jove 2021 a Eivissa, primer premi del Certamen de Poesia i Prosa Poètica Manel Marí, pel qual obté 2.000 euros, a més de la publicació del poemari guanyador «Una dona bruta», mentre que Sira Pellicer Faus (saxòfon, acompanyada del pianista Joan Ramon Company) ha estat la guanyadora del Certamen de Joves Intèrprets en la modalitat de Solistes, amb 1.500 euros i dues actuacions de 300 euros cada una al festival Inclàssic 2022 i en el marc de la Fira B! 2022. Les dues finals dels dos certàmens del programa cultural Art Jove 2021 han tengut lloc a Eivissa aquest divendres i dissabte respectivament.

A més, Pilar Roig Serra ha estat el segon premi del Certamen de Poesia i Prosa Poètica, amb 1.000 euros, mentre que el segon i tercer premi respectivament del certamen musical han estat Raul Sabiote Sánchez (bombardí, acompanyat del pianista Joan Ramon Company), amb 600 euros, i Laura De la Fuente Forteza (veu acompanyada del pianista Albert Colomar), amb 400 euros.

La dotació total del Certamen de Poesia i Prosa Poètica Manel Marí és de 5.000 euros, dels quals 2.000 euros es destinen a editar el poemari o llibre de prosa poètica amb una editorial de prestigi reconeguda a les Illes Balears i un mínim de 300 exemplars. Per la seva part, la dotació total del Certamen de Joves Intèrprets en la modalitat de Solistes és de 4.000 euros, dels quals 900 euros es destinen a pagar actuacions dels tres finalistes, que rebran 150 euros cadascun per actuació en diferents espais culturals o escènics de les Illes Balears en el marc del programa itinerant GirArt Jove.

La resta de poetes que han participat en la final del Certamen de Poesia i Prosa Poètica són: Josep Llobera Capllonch, Guillem Benejam Taltavull, Pilar Roig Roger, Miquel Cañellas Ramis, Silvia Reynés Masgoret, Miquel Ferrer Mateu i Maria Batlle. Els autors finalistes han llegit un poema dramatitzat i s’ha fet una lectura dramatitzada dels poemaris guanyadors a càrrec de les actrius Alícia Garau i Aina Jagla. L’acte ha estat presentat pel periodista eivissenc Javier Matesanz, amb l’acompanyament musical de RODRICK, finalista del certamen de Creació Musical Jove Art Jove 2021.

El jurat d’aquest certamen ha estat presidit per Annalisa Mari Pegrum, poeta i traductora, i format per Marina Alonso de Caso, agent literària i editora, Adrià Garcies Morell, llibreter i director d’ Ínsula Editorial i Francesc Alemany Sureda, poeta guanyador del certamen de Poesia i Prosa Poètica Manel Marí Art Jove 2018.

Pel que fa al Certamen de Joves Intèrprets en la Modalitat de Solistes, la resta de finalistes han estat Maria Servera Monserrat (trompa, acompanyada de la pianista Júlia Martínez) i Marc Laliga Simón (piano). Cada participant ha presentat un repertori de 20 minuts.

El jurat, presidit per Marcelí Minaya, director del Conservatori Professional de Música i Dansa d’Inca, ha estat format per Smerald Spahia, Concertino de l’Orquestra Simfònica Illes Balears; Xavier Barceló, en representació de l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB), i Magí Garcias, guanyador del Certamen de Música per a Joves Intèrprets en la modalitat de Solistes Art Jove 2018.

Amb aquests premiats, la Conselleria d’Afers Socials i Esports, a través de l’Institut Balear de la Joventut (IBJOVE), clou un cap de setmana de doble final del Programa Cultural Art Jove 2021 a Eivissa, amb les finals de dos del total de set certàmens convocats enguany.