torna

Detall de la notícia

Imatge 4886721

L'IBE impulsa la comunitat energètica del polígon de Sant Lluís amb 150.000 euros

La iniciativa reuneix ja a més de 10 empreses, i està previst que a mitjans de 2022 ja produeixi i consumeixi energia pròpia

L’Institut Balear de l’Energia (IBE) potenciarà i impulsarà una comunitat energètica al polígon de Sant Lluís (Menorca) amb una inversió de 150.000 euros, amb els quals es podran executar instal·lacions de plaques fotovoltaiques que produiran fins a 100 kW d’energia.  Es preveu que a mitjans de l’any 2022, la comunitat ja estigui constituïda i en marxa, produïnt energia pròpia que serà consumida per part dels empresaris que formin part del projecte.

Així ho ha informat el gerent de l’IBE, Ferran Rosa, en un acte on també han participat la batlessa de Sant Lluís, Carol Marquès, la regidora de Sostenibilitat i Polígon Industrial, Débora Marquès, Jesus Cardona, de l’equip tècnic del projecte, i la directora de de Menorca Preservation, Rebecca Morris, a més d’una desena d’empresaris del polígon industrial.

En aquest sentit, l’Ajuntament ha indicat que més de 10 empreses de Sant Lluís s’han sumat ja a aquesta comunitat energètica, una iniciativa pionera a Balears que permetrà la producció d’energia neta i l’autoconsum de les empreses participants. 

La reunió d’avui també ha servit per constatar el compromís de Menorca Preservation amb aquest projecte, assumint la contractació de l’equip tècnic que realitza els estudis previs per a determinar les necessitats de la comunitat i les solucions tècniques per poder cobrir-les i així impulsar la creació d’aquesta primera comunitat energètica a les Illes Balears. 

Cal recordar que el termini per a què més empreses se sumin al projecte de la comunitat energètica del polígon industrial de Sant Lluís encara està obert. Per a fer-ho, s’ha d’enviar un correu electrònic a l’adreça comunitatenergetica@ajsantlluis.org.