torna

Detall de la notícia

Imatge 4879858

SFM conclou les obres de rehabilitació de la passarel·la sobre el tren a Inca

Serveis Ferroviaris de Mallorca ha conclòs les obres de rehabilitació de la passarel·la superior per als vianants que travessa la línia de ferrocarril a Inca a l'altura del PK 28+000 del tram Palma-Enllaç, una infraestructura que connecta la Avinguda del Raiguer - Ma-2110 en la intersecció amb el carrer Enmet Arrahin, amb l'altre extrem de la Avinguda del Raiguer a l'alçada de la Intersecció amb el carrer Joan Fuster.

L'actuació s'ha dut a terme amb l'objectiu de frenar la degradació de la instal·lació a causa del pas del temps i a l'acumulació d'aigua en alguns punts de la passarel·la que romania durant dies quan hi havia precipitacions. Era necessari procedir a la consolidació de les zones deteriorades dels perfils metàl·lics per a garantir la seguretat estructural d'aquests i detenir la degradació de l'estructura. Així, els treballs de rehabilitació han consistit en:

-La neteja superficial mitjançant l'eliminació d'òxid i de restes deteriorades de pintura.

-Aplicació de pintura directa antiòxid en tota la passarel·la.

-Eliminar elements accessoris que deterioraven la passarel·la.

-Eliminació de tota la vegetació invasiva existent.

-Neteja de tots els grafitis existents.

-Desinstal·lació del tub de conducció de la línia d'enllumenat en desús.

L'obra, que s'ha dut a terme amb plena col·laboració de l'Ajuntament d'Inca, es va iniciar el mes d'agost passat, comptant amb un termini d'execució de 6 setmanes i ha suposat una inversió de 61.991,17 €.