torna

Detall de la notícia

Imatge 4876093

Educació i Cambra de Comerç de Menorca es reuneixen per impulsar l'FP Dual a l'illa

\Es tracta d’un primera reunió de feina per implantar aquesta modalitat a Menorca

El director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos i el Delegat d’Educació a Menorca, Joan Marqués; es varen reunir la setmana passada amb el president de la Cambra de Comerç de Menorca, Rubén Adrián Pastor, en una primera toma de contacte per tal d’impulsar la Formació Professional Dual a Menorca.

De la reunió també varen participar el cap de departament de Formació Professional de la Conselleria, Víctor Arjona; així com el vicepresident primer de la Cambra de Comerç de Menorca, Carlos Truyol, el tresorer, Jesús Florez i, el secretari, David Rovellada.

Ambdues institucions varen coincidir en la necessitat de col·laborar per poder implantar en un futur pròxim l’FP Dual a Menorca. Cal destacar que la Formació Professional Dual és una modalitat de formació professional que es realitza en alternança entre el centre educatiu i l'empresa mitjançant un contracte de feina. I que entre els principals objectius d’aquesta formació combinada es troba ajudar els alumnes a conèixer més de prop el sector en el qual treballaran, facilitar la futura incorporació al mercat de treball als joves, així com millorar la qualificació professional dels joves. A la vegada que s’incrementa la vinculació i corresponsabilitat del teixit empresarial amb la Formació Professional i es potencia la relació del professorat d'FP amb les empreses del sector, afavorint la transferència de coneixements.

A la reunió es va planteja també la possibilitat d’implantació en funció de la necessària implicació empresarial i la potencial demanda de l’alumnat de l’illa. També se va tractar la col·laboració amb la Cambra de Comerç de Mallorca amb amplia experiència en FP Dual a les illes i que a l’actualitat, fa possible la Formació Professional Dual a Eivissa.