torna

Detall de la notícia

Imatge 4874725

March i Calvo s'han reunit per fer un seguiment del programa «Educa en Digital», que ha permès lliurar més de 4.000 chromebooks a alumnes vulnerables

\ S’han invertit més de 2 milions d’euros a les Illes Balears en el marc d’aquest programa

\ A les Illes, el curs 2020-2021 es varen repartir en total 8.000 dispositius

 

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, s’ha reunit avui matí amb la delegada del Govern, Aina Calvo, per tal de fer un seguiment del programa «Educa en digital». En virtut d’aquest programa, les Illes Balears varen distribuir 4.593 equips amb connexió, concretament chromebooks, a alumnes vulnerables durant el curs passat 2020-2021. Això es va traduir en una inversió per part del Ministeri d’Educació i Formació Professional i de la Conselleria d’Educació i Formació Professional de 2.028.865 euros.

Aquesta iniciativa forma part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i es dirigeix a alumnes en situació de vulnerabilitat que, per les seves condicions socioeconòmiques, tenen més dificultats per accedir als recursos que els permetin aprofitar l’educació en l’entorn digital.

El programa «Educa en Digital», de Red.es, del Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital, que impulsa la transformació digital dels centres educatius, preveu una primera fase, dotada amb 2.028.865,36 euros i finançada conjuntament (80 % per Red.es i 20 % pel Govern de les Illes Balears), per a la dotació de dispositius i connectivitat a alumnes vulnerables i servei d’atenció a l’usuari. La formació i posada en marxa de la plataforma de suport s’assumeix amb recursos propis de la Conselleria.

Tant el conseller com la delegada han manifestat la seva satisfacció pel bon funcionament de la iniciativa. Martí March ha destacat que «la pandèmia ha impulsat la digitalització educativa i iniciatives com aquesta són imprescindibles per reduir l’encletxa que es pot generar entre l’alumnat per la seva situació socioeconòmica». Per la seva banda, Aina Calvo ha trasmès la seva felicitació «a tota la comunitat educativa, que s’ha sabut adaptar de manera molt exemplar a unes circumstàncies extraordinàries i d’una exigència elevada a causa de la crisi sanitària».

Incloent-hi els dispositius d’aquest programa, el curs passat es varen repartir entre l’alumnat de les Balears un total de 8.000 dispositius (4.593 del Ministeri d’Educació i Formació Professional , 2.877 de fons propis i 530 a través del conveni ENDESA Famílies).

El nou curs 2021-2022 es preveu distribuir 7.000 dispositius més, que s’afegiran als 8.000 del curs passat, per la qual cosa s’arribarà a un total de 15.000 alumnes.