torna

Detall de la notícia

Imatge 4874496

Fira B! és present a la trobada professional Jazz I Am

Fira B! serà present a la trobada professional de jazz Jazz I Am, organitzada pel Taller de Músics, a Barcelona fins aquest divendres. La fira ha convidat l’Institut d’Estudis Baleàrics, ens organitzador de Fira B!, a participar en l’activitat Meet the Pros, en la qual diverses fires i festivals d’àmbit estatal i internacional presentaran les seves activitats als professionals acreditats, per tal de fomentar les col·laboracions entre festivals i fires, a més de posar en contacte els artistes amb les oportunitats de contractació. Entre altres festivals convidats, hi ha el Festival de Jazz de Cádiz, el Getxo Jazz Festival, l’XJAZZ de Berlín, el Trondheim Jazz Festival, el Nimes Métropole Festival, el Sibiu Jazz Festival, el Jarasum Jazz Festival (Corea), les sales Lanteren Venster i Bimhuis, d’Holanda, el Budapest Music Center o el Jazzclub Unterfahrt (Alemanya).

A més de la presència d’un representant de l’Institut d’Estudis Baleàrics, Jazz I Am també mostra la proposta del grup mallorquí Blai Vidal Aigo Project en la seva selecció artística. El grup, format a partir de les composicions del cantant i multinstrumentista Blai Vidal, ja va actuar en Fira B! 2019 en la seva encarnació anterior, el Blai Vidal Trio, a més de formar part de la programació que Fira B! va tenir en l’Edinburgh Fringe Festival el mateix 2019.

Jazz I Am és una trobada professional internacional de Jazz que organitza anualment el Taller de Músics, ja en la seva tercera edició, que, en la seva selecció artística, es concentra en el jazz fet a l’Estat espanyol. En l’edició de 2020, que es va dur a terme en línia per causa de la pandèmia, va tenir entre els artistes seleccionats el grup mallorquí Pere Bujosa Trio.