torna

Detall de la notícia

Imatge 4864020

Arranca l'Acadèmia Digital Emprenbit, un programa formatiu per a emprenedors de base tecnològica

El director general d’Innovació, Eduardo Zúñiga, i el gerent de la Fundació Bit, Álvaro Medina, han participat avui en la inauguració de la cinquena edició de l’Acadèmia Digital Emprenbit, un programa de la Fundació Bit a través del qual ja s’han format més de 140 persones emprenedores

Aquest dimarts s’ha posat en marxa una nova edició de l’Acadèmia Digital Emprenbit, un programa formatiu emmarcat en el servei d’assessorament i suport a emprenedors amb idees de negoci innovadores, #emprenbit, que enguany comptarà amb la participació de prop de 50 persones, que podran accedir a sessions en línia i presencials dues vegades per setmana.

A la inauguració del curs, que s’ha celebrat a l’auditori del ParcBit, han assistit el director general d’Innovació del Govern de les Illes Balears, Eduardo Zúñiga, i el gerent de la Fundació Bit, Álvaro Medina.

Segons ha explicat el director general d’Innovació, Eduardo Zúñiga, aquesta formació constarà d’un cicle gratuït de seminaris web (webinars), sessions teòriques i taules rodones a través de les quals es tractaran «conceptes bàsics per al disseny i la validació de models de negoci basats en solucions innovadores de base tecnològica. Per aquest programa d’assessorament Emprenbit han passat empreses com Habitíssimo o Sanifit, que han esdevingut casos d’èxit a nivell internacional i que són un clar exemple que amb una mica d’ajuda es poden engegar propostes innovadores i disruptives».

Durant els més de deu anys que duu funcionant, el programa #emprenbit ha assessorat més de 300 projectes i persones emprenedores, als qui també s’ofereix accés a la incubadora d’empreses, un espai situat en un entorn privilegiat per al llançament d’empreses emergents (start-ups), com són el ParcBit i el CentreBit Menorca, i des d’on es generen sinèrgies de gran valor amb empreses consolidades, administracions públiques, clústers, i també amb inversors.

Aquesta edició de l’Acadèmia Digital estarà dirigida per José María Casas, col·laborador de l’IESE Business School i president de l’Associació Espanyola de Business Angels Networks (AEBAN).

El gerent de la Fundació Bit, Álvaro Medina, ha presentat a José María Casas, qui, segons ha explicat, «és conegut per ser un reputat inversor privat que ha participat ja en més de 20 projectes i ha estat Premi Nacional a la millor “desinversió” a Espanya en 2017; ha exercit com Market Leader a Apple Retail Spain, i ha ocupat diferents posicions executives en Leroy Merlin i General Electric».

Les persones inscrites al programa també podran gaudir de taules rodones en línia, durant les quals es debatrà sobre aspectes clau en el llançament d’una start-up, com són: detectar una oportunitat de negoci, elaborar un pitch competitiu, estratègies per elaborar una solució mínima viable (MVP) o com definir mètriques de tracció en el model de negoci, entre d’altres.

El programa Emprenbit de la Fundació Bit és una iniciativa del Govern de les Illes Balears a través de la qual es promou un nou model econòmic més diversificat, menys dependent del turisme, sostenible, resilient i orientat a la creació de feina de qualitat.