torna

Detall de la notícia

El Govern inicia l'expedició de les targetes nàutiques en format digital

A partir de dia primer de setembre, d’acord amb la resolució de 12 de maig de 2021 de la Direcció General de la Marina Mercant, l’expedició i renovació de targetes de capità de iot, patró de iot, PER, PNB i moto nàutica s’expediran signades electrònicament, fet que permetrà que els titulats de les mateixes puguin descarregar-les al seu telèfon mòbil.

 

Així doncs, amb la implantació de la signatura electrònica i la digitalització de tot el procés, es preveu agilitzar els tràmits de l’emissió de les targetes i evitar desplaçaments per la recollida d’aquestes ja que el ciutadà la rebrà directament a la seva Carpeta Ciutadana. L’interessat podrà descarregar i imprimir la seva targeta a un paper UNE A4 o bé descarregar-la al seu telèfon.

 

Pel que fa a les llicències de navegació també hauran d’anar signades electrònicament pel Director de l’escola nàutica o figura equivalent a les Federacions de Vela o Motonàutica si bé es continuaran emetent en paper de seguretat fabricat per la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre.