torna

Detall de la notícia

Imatge 4862325

Celebrades les reunions de la Mesa de l'Ensenyament Privat Concertat i de la de Famílies amb motiu de l'inici de curs

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, ha participat avui a les meses de l’Ensenyament Privat Concertat i de la de Diàleg Permanent amb les Famílies, acompanyat de tots els directors generals, els delegats de Menorca i Eivissa i Formentera i la cap d’Inspecció. L’objectiu de les reunions és el de tractar diferents qüestions relacionades amb l’inici de curs 2021/22.

El conseller ha agraït als representants de l’ensenyament concertat el seu esforç i responsabilitat durant el curs passat en què s’ha hagut d’afrontar l’escola amb la pandèmia i els ha demanat continuar amb el mateix esperit durant el proper curs ja que s’han de mantenir les mesures de prevenció per tal d'aconseguir que de nou les escoles siguin segures.

A la reunió s’ha confirmat que els centres concertats rebran suport per mantenir un nombre similar de docents al que varen tenir durant el curs 2020/21. 

Per altra banda, la Conselleria s’ha compromès a convocar de manera periòdica la Mesa de l’Ensenyament Privat Concertat per tractar aquells punts que els afecten de manera directa.

Entre d’altres qüestions, a la reunió s’ha explicat que els centres educatius concertats rebran també finançament per a l’adquisició de filtres HEPA aquest curs per a millorar les condicions de ventilació de les aules i que es tornaran a repartir dispositius digitals entre l’alumnat vulnerable dels centres concertats.

Per altra banda, aquesta tarda ha tengut lloc la reunió amb els integrants de la Mesa de Diàleg Permanent amb les Famílies. El conseller ha demanat als representants dels pares i mares que continuïn col·laborant com han fet el darrer curs per tal de mantenir les mesures necessàries que garanteixin el bon funcionament de les classes malgrat la convivència amb la pandèmia.

En el decurs de la reunió s’ha parlat entre d’altres qüestions del retorn a la presencialitat del curs, del servei menjador i de les activitas extraescolars.

La setmana passada ja es va celebrar la reunió amb la Mesa Sectorial d’Educació per tractar sobre aquestes i altres qüestions.

Principals novetats dels protocols

Les principals novetats dels protocols referents a la COVID-19 són les següents:

 • En els grups de convivència estable a infantil i primària:
  • No caldrà mantenir la distància de manera estricta, però si hi ha un cas positiu, es considerarà contacte estret tot el grup.
  • La mascareta serà obligatòria a partir de sis anys en interiors i exteriors.
  • La presencialitat serà completa.
 • Es manté la distància d’1,5 m a secundària, que es redueix a 1,2 m a dins les aules en els nivells d’alerta 0,1 i 2. La semipresencialitat només es podrà autoritzar de manera excepcional a partir del nivell d’alerta 3 si no es pot mantenir una distància d’1,5 m.
 • Les ràtios màximes seran les establertes en la legislació vigent, és a dir, 25 alumnes per a primària, 30 a educació secundària obligatòria i 35 a batxillerat. Les ràtios actuals a les Illes Balears es troben de mitjana per davall de la ràtio legal en tots els nivells educatius.
 • L’inici del curs es podrà esglaonar  fins a tres dies en els centres de menys de 600 alumnes i fins a cinc dies lectius en els de 600 o més. Cal recordar que el curs passat va ser de fins a deu dies lectius.
 • Es mantenen les mesures de ventilació del curs passat i el fet de monitoritzar-la mitjançant la utilització de mesuradors de CO2 a cada aula, de manera que no se superin les 800 ppm de CO2.
 • Licitació de la compra centralitzada de filtres HEPA per a centres públics i subvenció als centres concertats perquè n’adquireixin. En conjunt es tracta d’una inversió d’1.900.000 € que permetrà disposar d’uns 5.000 filtres per a uns 8.000 grups d’alumnes, cosa que representa aproximadament dos filtres per cada tres grups d’alumnes en tots els centres, tant públics com concertats.
 • L’alumnat i el personal docent i no docent que siguin contacte estret d’un positiu no hauran de fer quarantena si acrediten que estan completament vacunats.
 • S’ha enviat als centres un recordatori de les principals mesures abans de l’inici del curs i s’ha demanat que informin i animin a completar la vacunació.