torna

Detall de la notícia

El mes de juliol el 31% dels viatges en transport públic interurbà s'han pagat amb targeta bancària pel seu ús creixent entre els turistes

Des de l'entrada en funcionament del nou sistema tarifari del TIB, que inclou busos interurbans, tren i metro a principis d'any, també és possible viatjar amb el transport públic interurbà amb la targeta bancària.
En els darrers mesos, l'ús de la targeta bancària ha experimentat un increment molt important perquè cada vegada l'estan emprant més els turistes en els seus desplaçaments.

Del total de viatges fets durant l'any 2021 (període gener-juliol), el 65% són amb Targeta Intermodal -el sistema que majoritàriament empren els residents-, 18% amb bitllet senzill i 17% amb targeta bancària.

L'ús de la targeta bancària dins del bus del TIB ha anat augmentant cada mes. Dels viatges fets al gener, primer mes de vigència, el 3% corresponen a targeta bancària; a l'abril ja van representar el 6,4% dels viatges fets durant aquell mes i al juliol ja va suposar el 31,1% dels viatges mensuals. Aquest increment correspon principalment als viatges dels turistes que visiten Mallorca amb transport públic.

Així, si una persona no és resident o no disposa de la Targeta Intermodal, la targeta bancària contactless és la millor opció per viatjar en bus, tren o metro. Sigui de dèbit o de crèdit, permet moure's per la xarxa TIB de Mallorca sense haver d'adquirir prèviament cap bitllet de transport. Simplement s'ha de validar la targeta tant a l'entrada com a la sortida del bus, tren o metro.

A més, utilitzant una mateixa targeta bancària s'aconsegueixen descomptes a grups de fins a 5 persones, fent que el primer viatger pagui un preu, el segon li surti més econòmic i així successivament fins a 5 passatgers.

D'altra banda la targeta bancària, igual com la Intermodal, permet fer fins a dos transbords viatjant amb 3 línies diferents, sempre que no passin més de 60 minuts entre la validació de sortida d'una línia i la validació d'entrada a una altra. A més per molt llarg que sigui el viatge, mai no es paguen més de 4 salts.

Les targetes, tant l'Intermodal com les bancàries, són l'alternativa al bitllet senzill pagat en metàl·lic directament al conductor. Ofereixen dues formes de viatjar més econòmiques i faciliten una càrrega més àgil del bus fent que el trajecte pugui ser més ràpid.

Per a informació sobre el servei de transport públic interurbà, bus, tren i metro es pot consultar la web tib.org o a través del telèfon 971 17 77 77.

Enllaç a web sistema tarifari: https://www.tib.org/web/ctm/sistema-tarifari
Enllaç a vídeo sistema tarifari: https://www.youtube.com/watch?v=2kS4iww5Rio&list=TLGGk3NbJpWABPMwMzA4MjAyMQ