torna

Detall de la notícia

Imatge 4826449

Una estudiant de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de les Illes Balears guanya un premi nacional en un certamen de nous talents

\ Ana Muñoz ha guanyat el Premi Especial Eco Bany a la Sostenibilitat de la Moda Espanya 2021

\ La seva col·lecció «Homeóstasis» ha comptat amb la col·laboració i assessorament de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears 

L’estudiant de Disseny de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears (EASDIB) Ana Muñoz ha guanyat el Premi Especial Eco Bany a la Sostenibilitat de la Moda Espanya 2021 amb la seva col·lecció «Homeóstasis».

El guardó forma part de la IV edició del Premi Nacional Moda Bany Nous Talents ModaEspaña 2021, concretament de la Passarel·la Mediterranean Fashion Beach, celebrada el passat 24 de juliol a Benidorm.

Es tracta d’un certamen que cerca una moda més sostenible i respectuosa amb el medi ambient. En aquesta IV convocatòria varen participar 361 dissenyadors provinents de les 17 comunitats autònomes, els quals van presentar 79 propostes, cosa que suposa uns 640 dissenys.

Ana Muñoz assegura que viu entre la ciència i la moda. Va estudiar Biotecnologia a la Universitat de Girona i després de graduar-se, el 2018, va decidir tornar a la seva ciutat natal a estudiar la seva gran passió: el Disseny de Moda. Actualment combina els seus estudis a l’EASDIB amb el seu treball com a dissenyadora d’uniformitat laboral. També fa feines com a treballadora freelance d’estilisme i disseny gràfic. Recentment ha aconseguit fusionar les seves dues passions investigant i desenvolupant biomaterials en un petit laboratori d’experimentació creativa que ella mateixa ha creat, basat en l’assaig i error. Segons les seves pròpies paraules: «El futur serà la suma de disseny, tecnologia i sostenibilitat».

Muñoz ha rebut suport i assessorament de l’EASDIB i de la seva professora Mar Vilalta en el desenvolupament de la col·lecció «Homeóstasis».