torna

Detall de la notícia

Imatge 4817652

El conseller March visita les obres de millora del CEIP El Terreno, a Palma

\ Una actuació de més de 169.000 euros, que ha millorat l’accessibilitat del centre

\ Aquestes obres beneficiaran els 175 alumnes del centre i els del futur

 

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, acompanyat del gerent de l’IBISEC, Miquel Coll, ha visitat avui les obres de millora del CEIP El Terreno, de Palma. Es tracta d’un projecte que ha millorat l’accessibilitat del centre amb la supressió de barreres arquitectòniques. Els han acompanyat l’arquitecte de l’IBISEC responsable del projecte, Tòfol Salas, i la directora del centre, Maria Isabel Seguí.

Aquesta obra és una de les actuacions previstes en el Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 (PIE 2016-2023), que beneficiarà els 175 alumnes del centre i els del futur.

Projecte de millora del CEIP El Terreno de més de 169 mil euros 

Amb un pressupost de 169.024 euros, aquesta actuació ha suposat importants actuacions al CEIP El Terreno per donar compliment a la normativa d’accessibilitat, de supressió de barreres arquitectòniques i de protecció contra incendis del centre.

Les actuacions realitzades són les següents:

―       Construcció de tres rampes: la del carrer de Robert Graves s’ha fet aferrada a la façana per a no envair l’espai públic, una vegada s’ha eliminat el banc existent i se n’ha modificat la serralleria. La segona, al carrer de Georges Bernanos, s’ha fet paral·lela al mur de tancament juntament a un mur de contenció d’escassa alçada. La tercera permet accedir a l’espai multiusos del centre (gimnàs).

―       Construcció d’un nou ascensor de quatre aturades.

―       Conversió d’un magatzem en un nou bany accessible a la segona planta, a sobre una columna de banys. 

Cal recordar que és la segona actuació de millora que es fa recentment al centre. La passada legislatura es va realitzar una actuació d’adequació dels espais existents per donar més amplitud al centre ―amb la reconversió de l’antiga casa del conserge en un aula polivalent i dos despatxos, a més d’habilitar un accés independent pel pati a cada una de les tres dependències― per un import de més de 109.000 euros.

Pla d’Infraestructures Educatives

L’any 2021 es preveu una inversió de 25 milions d’euros per a la millora d’infraestructures educatives. Cal esmentar que des de setembre de 2015 s’hauran invertit aproximadament 90 milions d’euros, la qual cosa suposa 1.500 actuacions i al 94 % dels centres educatius de les Illes Balears.

Aquest estiu es faran obres en un total de 62 centres (47 a Mallorca, 6 a Menorca, 8 a Eivissa i 1 Formentera).