torna

Detall de la notícia

Imatge 4814235

Autoritzat el servei d'acompanyament i assessorament d'entitats públiques per a la creació de noves places 0-3

\ Aquest servei el durà a terme l’entitat Tecnologías y Servicios Agrarios, SA, SMI, MP (TRAGSATEC)

\ La finalitat és poder assessorar els ajuntaments en el procés d’execució de les obres i posada en marxa del servei educatiu de primer cicle

\ Aquest assessorament el duran a terme un equip de tècnics i assessors jurídics coordinats amb l’IEPI

\ Els ajuntaments i els consells disposen de quatre anys per dur a terme les obres


El Consell de Govern ha autoritzat avui a la Conselleria d’Educació i Formació Professional la despesa corresponent a l’encàrrec a l’entitat Tecnologías y Servicios Agrarios, SA, SMI, MP (TRAGSATEC) a dur a terme el servei d’acompanyament i assessorament d’entitats públiques beneficiàries dels ajuts en espècie per a la creació i la consolidació de places públiques de primer cicle d’educació infantil corresponents als exercicis 2020-2024. El pressupost per a aquest servei és de 988.486 € fins al proper 2024.

Es tracta d’un pas més dins el pla de la Conselleria d’Educació i Formació Professional per a la millora i l’ampliació de l’atenció educativa dels alumnes de primer cicle d’educació infantil. En el període de 2021 a 2024 es crearan a les Illes Balears un total de 1.749 noves places públiques de 0-3 anys a partir de la construcció de 28 centres nous i l’ampliació de 10 centres existents amb una inversió de 14 milions d’euros.

Per facilitar tot aquest procés, Educació posa en marxa aquest servei, que té com a finalitat  poder assessorar els ajuntaments i els consells insulars en tot el procés d’execució de les obres i de posada en funcionament del servei educatiu de primer cicle.

Un servei d’acompanyament per posar en funcionament els centres
L’assessorament el duran a terme un equip de tècnics i assessors jurídics i inclourà des de l’elaboració de plecs per a la redacció de projectes per a la licitació d’obres fins a l’acompanyament per posar en funcionament els centres. Per això, només hauran de fer la sol·licitud, en obrir-se el termini, i aquest equip, coordinat per l’Institut per a l’Educació de la Primera Infància (IEPI), es posarà a treballar conjuntament amb els serveis administratius dels ens locals per dur a terme el projecte i assegurar els terminis d’execució.

Es preveu que la Conselleria d’Educació i Formació Professional publiqui a final d’agost la convocatòria d’aquests ajuts en espècie. Els ajuntaments i els consells disposen de quatre anys per dur a terme les obres. Els centres, com a tard, hauran d’obrir l’1 de setembre de 2024.