torna

Detall de la notícia

Imatge 4799486

L'arquitecte britànic Stephen Bates serà membre del jurat del concurs de projectes de l'IBAVI

L’IBAVI anuncia el primer membre del jurat internacional del concurs d’idees per dur a terme els projectes de 38 HPP a Es Castell, Menorca; 52 HPP a l’avinguda d’Isidor Macabich a Eivissa Vila i 17 HPP a Sant Ferran a Formentera.

L’Institut ha seleccionat com arquitecte de renom internacional a Stephen Bates de l’estudi Sergison Bates architects. L’arquitecte britànic és reconegut pel seu compromís amb l’urbanisme, duent a terme projectes arquitectònics que destaquen pel seu caràcter senzill i per estar adaptats al seu context així com per defensar la dignitat en els habitatges, tal com també es reivindica des de l’IBAVI.

A més de comptar amb un extens currículum avalat pel reconeixement internacional a la seva feina, Stephen Bates té una àmplia experiència en el camp de l’habitatge. Des del seu estudi projecten i duen a terme edificis que es caracteritzen per una integració exemplar en el seu entorn així com per l’habilitat d’incorporar el patrimoni cultural que conforma tota l’arquitectura tradicional.

El jurat del concurs estarà compost per:

- Directora gerent de l’IBAVI.
- Cap del departament tècnic de l’IBAVI.
- Arquitecte responsable del projecte de l’IBAVI.
- Arquitecte del Departament d’Habitatge de les Illes Balears.
- Degà del Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears (COAIB).
- Arquitecte municipal d’Eivissa.
- Arquitecte municipal de Formentera.
- Sociòleg expert.
- Arquitecte local de renom seleccionat pel COAIB.
- Arquitecte local de renom seleccionat per l’IBAVI.
- Arquitecte de renom nacional seleccionat per l’IBAVI.
- Arquitecte de renom internacional seleccionat per l’IBAVI, que serà Stephen Bates.

El concurs de projectes es durà a terme en 2 fases i per participar-hi, cal formalitzar la inscripció prèvia al web de l’IBAVI abans del 30 de juliol de 2021 a les 23:59 hores. Posteriorment, el termini d’enviament de propostes en Fase 1 serà el dia 29 d’agost a les 23:59 hores. La Fase 2, que consisteix en l’enviament d’avantprojectes, finalitzarà 30 dies a comptar des de l'endemà de la publicació dels resultats de la Fase I.

Stephen Bates (Sergison Bates architects)
Nascut el 1964, Stephen Bates es va graduar al Royal College of Art el 1989 i va adquirir experiència professional a Londres i Barcelona abans de fundar Sergison Bates architects el 1996 juntament amb Jonathan Sergison.

Durant les darreres dues dècades, l’estudi ha guanyat nombrosos encàrrecs i premis de prestigi, entre ells el premi Erich Schelling i la medalla d’or Heinrich Tessenow, i ha establert nous estudis a Zuric i Brussel·les.

Stephen ha donat classe a l’Arquitectural Association i ha estat professor visitant a l’ETH Zurich, l’EPF Lausanne, l’ETSAB Barcelona, l’Oslo School of Architecture, la Universitat d’Antwerp i la GSD Harvard. Des del 2009 és professor d’Urbanisme i Habitatge a la TU München. També ha participat en nombrosos jurats de concursos internacionals d’arquitectura, com ara el Premi FAD, el Premi Stirling al Regne Unit, el Premi Belga d’Arquitectura i com a president del jurat del Premi d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea 2017 - Premi Mies van der Rohe .

A través del seu treball tant a l’estudi com a l’ensenyament, ha explorat el paper de l’arquitectura a totes les escales, des de la creació de ciutats fins a la domesticitat, dissenyant edificis que tenen arrels al lloc, compromesos amb la dimensió històrica del teixit urbà existent, que responen als reptes ambientals i de sostenibilitat econòmica i social.