torna

Detall de la notícia

Imatge 4799043

El Govern exposa davant el Col·legi d'Economistes les vies per accedir a les fonts de finançament europeu

Al voltant d'un centenar d'economistes han participat avui en la sessió informativa que la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura i el Col·legi d’Economistes de les Illes Balears han organitzat en el Caixa Fórum de Palma, i també de forma telemàtica, amb l’objectiu d’oferir als assistents informació de primera mà sobre les vies d'accés a les fonts de finançament de la Unió Europea.

El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, ha participat en aquesta jornada, presentada pel Vicedegà de l'Il·lustre Col·legi d'Economistes de les illes Balears, Alejandro Sáenz de San Pedro, junt al director general de Fons Europeus, Félix Pablo, i el director de l’Oficina de Planificació i Coordinació d’Inversions Estratègiques, Joan Carrió.

El conseller Miquel Company ha explicat els recursos que fins ara s’han preassignat a les Illes Balears per part dels ministeris a les conferències sectorials convocades fins ara: 763,2 milions d’euros que es destinaran a projectes, convocatòries i iniciatives en diferents àmbits, però sempre orientats al canvi de model econòmic cap la diversificació, la sostenibilitat, la cohesió territorial i social i l’augment de la competitivitat.

Aquesta sessió dirigida al sector d’economistes forma part del cicle de trobades informatives impulsat des del Govern amb la intenció d’apropar a diferents col·lectius els detalls dels fons europeus i de facilitar al màxim la participació en el procés d’elaboració de Pla d’Inversions Estratègiques en què el Govern està treballant amb l’objectiu d’assolir la transformació cap a un nou model econòmic i social.

El Pla d’Inversions Estratègiques estarà conformat per les principals línies d’actuació i pels projectes considerats estratègics des del punt de vista de la seva capacitat de transformació, de generació de feina i d’augment de la productivitat, siguin d’iniciativa pública, privada o publicoprivada. Cal recordar que la inclusió d’un projecte en el Pla d’Inversions Estratègiques implicarà, en tot cas, la tramitació urgent i el despatx prioritari d’aquests. Conseqüentment, a més de la reducció de terminis, s’hauran de tramitar amb celeritat per part dels ens i òrgans que hagin d’intervenir en el procediment i amb preferència sobre tots els altres.

Aquesta és la sisena sessió informativa impulsada des de la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, en relació al programa Next Generation-EU, després de les organitzades de la mà de FELIB, CAEB, Fòrum de la Societat Civil, Tercer Sector Social de les Illes Balears i la UCTAIB. Les properes sessions del cicle impulsat des de la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura es dirigiran a altres sectors també afectats pel finançament extraordinari de la Unió Europea, com ara el gremi d'arquitectes, el sector tecnològic o les associacions de petites i mitjanes empreses.