torna

Detall de la notícia

Imatge 4771831

El Portal de Dades Obertes del GOIB: la iniciativa que obri les dades públiques a la ciutadania

El Govern de les Illes Balears aposta per un govern obert i, per aquest motiu, fa del Portal de Dades Obertes GOIB el seu punt concentrador de dades públiques perquè la ciutadania, empreses i altres administracions les puguin consultar, compartir i explotar. D'aquesta manera, es podran crear nous serveis que aportaran valor, innovació i impuls econòmic i social a les Illes Balears.

Les dades obertes són dades de lliure accés per a tothom sense limitacions tècniques o legals i publicades en formats oberts i estructurats. Actualment, el Govern de les Illes Balears té més de 300 conjunts de dades publicats en el Portal de Dades Obertes mitjançant el seu Catàleg de Dades Obertes. Entre els conjunts de dades més consultats, hi trobam:

 

Gràcies que aquestes dades es publiquen en formats oberts i estructurats n'és possible el seu ús i reutilització de manera lliure. Per tant, a partir d'aquestes dades, es poden crear gràfics, mapes, visors de dades i fins i tot app per a mòbils. Alguns casos de reutilització d'aquestes dades els podem trobar en la mateixa Administració del GOIB, com són:

 

També podem trobar casos de reutilització per part d'entitats i empreses privades:

 

El Govern de les Illes Balears posa a disposició de la ciutadania, empreses i administracions dos canals de comunicació per fer arribar peticions i suggeriments d'obertura de dades. Es poden fer arribar mitjançant el següent formulari o aquest correu electrònic dadesobertes@caib.es.