torna

Detall de la notícia

Imatge 4763995

El MAEF celebra la segona edició del cicle "Tríada mediterrània: pa, oli i vi a l'Eivissa antiga"

El Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera (MAEF) i l'Ajuntament d'Eivissa presenten aquest divendres 2 de juliol, a les 20 hores, el segon cicle de la "Tríada mediterrània: pa, oli i vi a l'Eivissa antiga". L'èxit del primer cicle durant el mes de juny ha generat que no només es repeteixi tot el cicle, sinó que s'hagi augmentat l'aforament a 80 persones. Tots els actes es desenvoluparan a l'aire lliure, a la necròpolis del Puig des Molins (via Romana, 31), on es gaudirà de tres conferències divulgatives i de tres degustacions per part de productors locals que donen vida a aquests tres protagonistes de la gastronomia illenca i mediterrània. En aquesta segona edició, a més, es realitzarà la presentació que va tenir lloc a Madrid Fusión 2021, amb degustació inclosa de xefs de l'illa.

El programa és el següent:

— 2 de juliol, a les 20 h. El pa, amb Ibán Yarza.

— 9 de juliol, ponència presentada a Madrid Fusión, amb degustacions de xefs locals.

— 16 de juliol, a les 20 h. El vi, amb Glenda Graziani.

— 23 de juliol, a les 20h. L'oli, amb Vicent Marí Serra "Palermet".

— 30 de juliol, concert de cloenda del cicle.

Per part del MAEF, i amb la col·laboració del Museu Etnogràfic d'Eivissa, es mostraran reproduccions arqueològiques i estris etnogràfics vinculats amb la producció i consum del pa, de l'oli i del vi a l'antiguitat.

Aquest cicle és un espai de trobada en el qual es connecta arqueologia i gastronomia al voltant dels productes estrella de la cuina mediterrània. El primer divendres dedicat al pa es torna a comptar amb el periodista Ibán Yarza, especialitzat en el món del pa i les receptes de pa tradicionals. En aquesta ocasió, el ponent farà un recorregut pels pans tradicionals d'Espanya amb especial atenció a allò que les tècniques ens poden ensenyar sobre els pans del passat. Yarza ens parlarà tant de pans actuals, com d'alguns exemplars ja extints, de restes, vestigis i testimonis de pans d'altres èpoques, i també ens desvelarà secrets i curiositats del món del pa. Finalment, es contarà de nou amb una degustació de productes locals (pa de xeixa, galeta forta, crostes) per part dels forns de l'illa d'Eivissa.

Els dimarts anteriors a cada esdeveniment s’obren les reserves per a cada un d’ells, les quals es poden fer telefonant a les oficines del MAEF (971 17 60 90).

Per a més informació:

Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera.

Tel. 971 17 60 90

a/e: comunicacio@maef.eu