torna

Detall de la notícia

La Fundació Bit i Netin Club signen un acord de col·laboració per afavorir l'accés a finançament privat entre les empreses del programa Emprenbit

Amb aquest acord, la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, a través de la Fundació Bit, pretén afavorir la creació d’empreses de base tecnològica i impulsar una economia més sostenible i basada en el coneixement

El gerent de la Fundació Bit, Álvaro Medina Ballester, i el president de Netin Club, Sergio Rodríguez Sánchez signen un acord de col·laboració amb l’objectiu d’unir esforços per a incrementar l'ocupabilitat i emprenedoria dels joves, a través d’una sèrie d’accions conjuntes que els permetin accedir a finançament privat pels seus projectes.

Netin Club és una comunitat nacional d'inversors que dirigeixen els seus esforços a invertir tant en projectes basats en economia tradicional i local com en projectes digitals i tecnològics. Aquestes inversions es fan en projectes que es troben en diferents etapes de desenvolupament, però que ja disposen d’un producte o servei al mercat i unes primeres dades de facturació.

D’aquesta manera, Netin Club organitza mensualment unes trobades entre inversors i emprenedors, per tal que els inversors puguin invertir a canvi d’una participació en la societat de l’emprenedor. Així mateix, els emprenedors obtenen finançament sense haver d’entrar en el circuit bancari tradicional, ni endeutar-se; i podent obtenir igualment altres fons de finançament com les oferides per ENISA o el CDTI, entre d’altres.

Gràcies a aquest acord, signat el passat mes de maig, els projectes que participen en el programa de suport i assessorament d’empreses innovadores i tecnològiques de nova creació; Emprenbit, seran avaluats per Netin Club i podran accedir a les rondes de finançament que organitza aquesta entitat, les quals es realitzaran també a les mateixes instal·lacions del ParcBit i/o el CentreBit Menorca.

A més a més, els projectes captats per aquest club d'inversors també rebràn informació dels programes d'emprenedoria gestionats per la Fundació Bit, i seràn avaluats per la Fundació Bit per a que puguin participar en programes i concursos; i per a detectar possibles socis i col·laboradors empresarials.

Finalment, i per tal de fer seguiment del desenvolupament de les activitats del club d’inversors i conèixer la situació dels projectes presentats a les rondes de finançament, la Fundació Bit es compromet a participar tant en reunions com en esmorzars empresarials d'especialització organitzats per Netin Club.