torna

Detall de la notícia

Imatge 4751112

Balears ha acollit en cinc anys 691 refugiats, d'ençà que s'obriren els dos casals de Mallorca

Fina Santiago assegura que oferir aquests espais dignifica aquestes persones i és una actitud política que demostra la voluntat d’acollida

Les Illes Balears han acollit 691 refugiats d’ençà que van obrir els dos centres d’acollida que hi ha a Mallorca. El de la Platja de Palma va obrir el 2016 i el de Son Rapinya va obrir el 2018. Els dos espais, cedits per la Conselleria d’Afers Socials i Esports, estan gestionats per la Creu Roja.

Amb motiu del Dia Internacional del Refugiat, que es celebra el dia 20 de juny, la consellera Fina Santiago ha volgut posar en valor que la cessió d’aquests espais «dignifica les persones refugiades i és la demostració que el Govern de les Illes Balears supera les declaracions d’intencions i concreta accions polítiques per constatar que Balears és terra d’acollida».

Els dos centres de refugiats estan cedits per la conselleria d’Afers Socials i Esports a la Creu Roja i el procés d’assignació de places depèn del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social a través del Sistema Nacional d’Acolliment i Integració.

El centre d’acollida de persones refugiades de la Platja de Palma té capacitat per a 50 persones, mentre que el de Son Rapinya disposa de 25 places. Al de la Platja de Palma, de gener a maig hi han passat 55 persones, 20 de les quals eren menors d’edat acompanyats pels seus familiars. Pel que fa al gènere, 25 han estat homes i 30 dones, i respecte de les nacionalitats, la majoria dels usuaris han estat de Colòmbia i Veneçuela. El centre d’acollida de Son Rapinya ha acollit 32 persones, 1 de les quals era menor i també estava acompanyada per la seva família. Per gènere, 18 han estat homes i 14 dones i pel que a fa nacionalitat, la majoria també han estat de Colòmbia i Veneçuela.

Els usuaris dels dos centres han rebut classes de castellà i català i han participat a tallers de salut, drets i deures, i coneixement de l’entorn, entre d’altres.