torna

Detall de la notícia

Imatge 4749919

L'IEB participarà en ARCOmadrid 2021 amb el projecte 'Rèplica. Tour de force' de Joan Morey, comissariat per Jesús Alcaide

L'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) participarà en la fira d'art contemporani ARCOmadrid 2021 amb un estand institucional propi, situat a la secció ARCO Espacios Culturales, on es mostrarà el projecte expositiu que s'ha seleccionat per representar les Illes Balears: 'Rèplica. Tour de force', de Joan Morey, comissariat per Jesús Alcaide.

La proposta de Joan Morey ha guanyat la convocatòria oberta llançada per l'IEB per seleccionar un projecte de comissariat per a l'estand de l'Institut d'Estudis Baleàrics a ARCOmadrid 2021, que se celebra del 7 a l'11 de juliol a IFEMA Fira de Madrid.
L'elecció del jurat ha estat per unanimitat i ha destacat l'excel·lència, la qualitat i el rigor de la proposta comissarial presentada. El jurat ha estat compost per Martí Manen, director d'Index Foundation; Julia Morandeira Arrizabalaga, investigadora i comissària d'art; Antonio Ortega, artista i docent en Massana, Universitat de Barcelona; Violant Porcel, galerista; Marta Rincón, responsable d'arts visuals, arquitectura i disseny en Acció Cultural Espanyola (AC / E); així com un tècnic de l'IEB amb veu i sense vot.
Réplica. Tour de force és un projecte comissariat de Jesús Alcaide a partir de l'obra Tour de force (2017) de Joan Morey. Travessa la problemàtica del VIH/Sida i la seva relació amb la ciutat, l'espai públic, el context social i cultural en què es produeix la transmissió. Presenta una narrativa que es reactualitza i ens alerta sobre com la idea d'un món immune només és una impossible ficció.

Jesús Alcaide (Còrdova, 1977) és investigador, crític d'art i curador independent. Desenvolupa les seves investigacions i treballs de comissariat en diferents territoris de les pràctiques artístiques contemporànies.

Joan Morey (Sant Llorenç des Cardassar, Mallorca. 1972) ha produït un extens conjunt de performances, vídeos, instal·lacions i obres sonores i gràfiques que, des de finals dels anys noranta, explora la intersecció entre teatre, cinema, filosofia, sexualitat i subjectivitat. La seva pràctica uneix tres gèneres fonamentals de l'art contemporani: la performance (a través d'escenaris que es desenvolupen en el temps, en els quals habitualment participen cossos humans i el mateix públic), l'apropiació (prenent i reformulant textos, formes i estils existents, sigui de fonts literàries, clàssiques o de la subcultura) i la crítica institucional (amb la qual examina i aborda les ideologies i el poder de les nostres institucions socials, culturals i polítiques).

La Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, a través de l'IEB, participa en ARCOMadrid amb un estand institucional per tal de promoure i donar visibilitat a la creació artística de l'àmbit de les arts visuals de les Illes Balears.