torna

Detall de la notícia

Imatge 4646996

El projecte MAP Teatre de Cultura i Educació s'amplia a centres de primària

Un total de 285 alumnes de 18 centres educatius (10 de primària i 8 de secundària) de Mallorca, Menorca i Eivissa i 14 especialistes d'arts escèniques participen en aquesta iniciativa

La Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura i la Conselleria d'Educació i Formació Professional han posat en marxa MAP Feim teatre a primària, programa educatiu per potenciar l'aprenentatge i el foment de les arts escèniques entre els alumnes de primària de centres educatius de les Illes Balears des de la Direcció General de Cultura i la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa.

MAP Feim teatre a primària se suma al programa pilot MAP Teatre (“Motiva't, Acciona't i Projecta't”) iniciat el curs 2019-2020 per a alumnes d'educació secundària. Enguany, un total de 285 alumnes de 18 centres educatius (10 de primària i 8 de secundària) de Mallorca, Menorca i Eivissa i 14 especialistes d'arts escèniques participen en aquesta iniciativa ampliada i nascuda com a suport als mètodes i estratègies del procés d'ensenyament- aprenentatge. Els objectius de MAP Teatre són reforçar les competències educatives, ser una eina al servei d'altres matèries curriculars que acompanyen tot el procés d'escolarització, treballar en l'educació integral dels alumnes i permetre que l'expressió dramàtica ocupi el lloc que es mereix dins l'ensenyança.

A més de la incorporació de primària i centres de Menorca i Eivissa, MAP Teatre té com a novetat la celebració d'unes jornades de formació dirigides al professorat de tots els centres inscrits amb el títol "A la recerca de noves maneres d'explicar històries", que culminen amb una certificació als professors per part de la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa. Impartides per la companyia Hermanas Picohueso, les jornades han servit per donar a conèixer diferents recursos i tècniques per poder comptar, crear o adaptar històries per tal que els alumnes participin, interactuïn i consolidin habilitats, coneixements i valors.

Aquesta part tenia com a objectiu motivar el professorat per investigar les possibilitats del llenguatge teatral com a eina d'expressió i comunicació al servei de l'educació integral dels nostres alumnes.

Un cop finalitzades les jornades de formació, han posat en marxa la segona part del projecte Acciona't, en la qual els especialistes assignats ja han començat a treballar amb els alumnes.

MAP Teatre culminarà amb la confecció per part dels alumnes d'uns microcurtmetratges (secundària) i d'un audiovisual (primària) sobre el tema del text treballat al taller "Acciona't". Una vegada editat sota la supervisió del professor-tutor del centre i l'especialista de teatre, s'entregarà a l'organització de MAP.

Finalment, a diferència de l'edició passada en la qual es va fer una gala de presentació i cloenda dels projectes creats pels centres educatius, enguany, per motiu de la COVID-19, es farà una edició i muntatge audiovisual de tots els materials amb l’objectiu de crear un document-memòria que s'entregarà als centres participants per tal que aquests puguin visualitzar-lo a la seva aula i conèixer el treball dels altres centres.