torna

Detall de la notícia

Imatge 4623533

El Patronat de la FESMAE ha decidit per unanimitat l'acomiadament de dos professors de l'ESADIB

\ S’ha nomenat l’equip directiu provisional i l’inici del procés d’elecció del nou equip tan aviat com sigui possible

\ S’ha aprovat un esborrany de Protocol de prevenció d’assetjament que es negociarà al Comitè d’Empresa

El Patronat de la Fundació per als Estudis Superiors de Música i Dansa de les Illes Balears (FESMAE-IB) ha decidit avui, per unanimitat, donar per finalitzada la relació laboral de dos professors de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears (ESADIB) a ran de les denúncies presentades per part de l’alumnat del centre sobre conductes inapropiades. La decisió s’ha pres a la reunió celebrada aquest matí i tenint en compte els informes de l’Advocacia de la Comunitat Autònoma, de l’Institut Balear de la Dona, i de la Inspecció Educativa a partir dels fets denunciats per 56 alumnes del centre.

Els fets que es detallen en els escrits presentats per l'Associació d'Alumnes del centre, relaten conductes de dos professors, mantingudes en el temps, però concretades en fets específics que descriuen amb detalls les alumnes que els han sofert en aquest curs acadèmic i en algun altre anterior.

Els informes conclouen que els fets imputats tenen absoluta aparença de versemblança i les imputacions són totalment creïbles, perquè han estat rebudes de la mateixa manera per bona part de l’alumnat i consten testimonis més que suficients per considerar-los acreditats.

Els dos professors objecte de les denúncies de l’alumnat, han tingut accés a les denuncies i s’hi ha pronunciat a través d’escrits.

La decisió adoptada és conforme a la normativa laboral i s’ha adoptat en aplicació del Estatut dels treballadors.

Així mateix, la decisió de finalitzar la relació laboral dels professors s’ha adoptat atesa la gravetat dels fets denunciats i per assegurar la protecció de l’alumnat, que és el bé superior a tenir present en casos com el que ens ocupa, de manera que no s’hauran de tornar enfrontar a aquests professors.

La relació laboral dels professors de la ESADIB és una relació laboral d’empresa i els professors no són empleats públics. Aquest fet s’ha tengut en compte també a l’hora d’adoptar la decisió de finalitzar-la, com també s’ha tengut en compte el fet que a les Illes Balears no es disposa de cap altre Escola d’Art Dramàtic, cosa que no fa possible un canvi de centre, per allunyar-los de l’alumnat.

Així doncs, s’ha considerat que la decisió més adequada, en tots dos casos, és l’acomiadament.

Una nova etapa a l’ESADIB

March ha explicat que el Patronat ha aprovat avui l’equip directiu provisional de l’ESADIB, integrat per Maite Villar com a directora, Joan Manel Albinyana, com a cap d’estudis, i Irene Pasqual com a secretària. També s’ha aprovat iniciar el procés de convocatòria electoral per a triar equip directiu tan aviat com sigui possible.

El conseller ha explicat que en les properes setmanes s’ha previst mantenir reunions amb el claustre, amb l’alumnat i amb diferents col·lectius del sector teatral de les Illes per tal de tractar noves línies de treball conjunt per a impulsar la feina de l’ESADIB d’ara en endavant.

Finalment, el Patronat avui ha aprovat un esborrany de Protocol per a la prevenció de l’assetjament que es negociarà pròximament al comitè d’empresa de la FESMAE-IB.