torna

Detall de la notícia

Imatge 4617628

La soprano Nuria Rial i la Simfònica interpretaran el romanticisme de Berlioz

El romanticisme s'apoderarà del tretzè concert de temporada de l'Orquestra Simfònica Illes Balears, aquest dijous 25 de març, a les 19.30 hores, al Trui Teatre. Les nuits d'été Op. 7 d'Hector Berlioz i la Simfonia núm. 9 de Franz Schubert, “La Gran”, seran les obres que formaran el programa del concert de temporada. A més, la Simfònica comptarà amb la soprano Núria Rial, que interpretarà l'obra de Berlioz. Les entrades ja estan a la venda i es poden adquirir a través de la web de la Simfònica.

Les nuits d'été d'Hector Berlioz serà la primera obra del concert. Es tracta de sis peces que representen la cançó romàntica francesa, i poemes del seu amic, poeta i crític literari Theophile Gautier.

Sovint ressenyada per la seva puresa i lluminositat vocal, la naturalitat i emotivitat del seu cant, i l'elegància del seu fraseig, Núria Rial és una de les veus paradigmàtiques del repertori barroc i clàssic dels últims anys. Els amplis interessos artístics de Núria inclouen també la música del Romanticisme i dels segles XX i XXI. Actua habitualment en les principals sales de concert i festivals europeus, com el Salzburger Festspiele, el Lucerne Festival o el Bachfest Leipzig.

Per acabar, l'Orquestra interpretarà la Simfonia núm. 9 de Franz Schubert, “La Gran”, l'última del compositor austríac. Amb quatre moviments, combina la presència de temes alegres i de la música popular vienesa, sobretot en l'Scherzo i en el Finale.

Aquest concert es repetirà l'endemà a l'Auditori de Manacor, a les 19 hores.