torna

Detall de la notícia

Imatge 4612412

El MAEF comença el cicle de conferències sobre arqueologia, patrimoni i història

El Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera (MAEF) inaugura avui el cicle de conferències per a l'any 2021 amb una ponència virtual, a les 18 hores, sobre connectivitat i mobilitat a les Balears durant la prehistòria i la protohistòria a càrrec del professor Manuel Calvo Trias. Les persones interessades en assistir-hi, han d'enviar un correu a comunicacio@maef.eu i l'equip d'aquest equipament gestionat per la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura del Govern de les Illes Balears els farà arribar l'enllaç directe de la conferència.

El programa complet del cicle consta de vuit conferències d'investigadors i investigadores de diverses universitats i equips de recerca, que tractaran una notable varietat de problemes històrics i projectes en els quals s'ha volgut donar prioritat a les novetats en treballs de camp i estudis sobre les illes. Des dels estudis sobre les primeres comunitats humanes a la prehistòria de les Pitiüses, fins al projecte d'excavació i estudi de les fosses de la Guerra Civil a Eivissa i Formentera, el MAEF ha volgut continuar apostant per la difusió de la investigació arqueològica desenvolupada al nostre territori.

Les conferències es faran mitjançant dues modalitats en funció de les restriccions sanitàries de cada moment. En el mes de març, la primera conferència es farà través de la plataforma Zoom, oberta a tothom que des de casa vulgui gaudir de l'activitat. A partir del mes d'abril, es valorarà en cada cas quina modalitat, en línia o presencial, serà la més adequada per garantir les mesures sanitàries i per assegurar que un màxim de públic pugui accedir a la conferència. En el cas de ser presencials, les conferències es duran a terme a la Sala d'actes del Museu Monogràfic del Puig des Molins (via Romana, 31, Eivissa). Les dues modalitats de conferència seran enregistrades en vídeo per poder estar disponibles posteriorment al canal de YouTube del MAEF.

El cicle de conferències pretén donar difusió a estudis i projectes que estan actualment en actiu a les illes en matèria d'arqueologia, patrimoni i història.