torna

Detall de la notícia

Imatge 4569529

El vicepresident Yllanes ha participat en la Mesa per a la Lluita contra la Pobresa Energètica

El vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, ha participat avui en la Mesa per a la Lluita contra la Pobresa Energètica per explicar les actuacions que la Conselleria du a terme.

A la Mesa, també hi han estat presents el director general d’Energia i Canvi Climàtic, Aitor Urresti, i el director general de Política Industrial, Antoni Morro.

Durant la reunió, les entitats i els agents participants també han exposat les diferents accions que duen a terme i s’ha obert un debat per analitzar futures accions conjuntes.

Concretament, Yllanes ha destacat que el PREE (Programa de Rehabilitació Energètica d’Edificis), amb una quantia de 5,9 milions d’euros, «té una especial sensibilitat envers els col·lectius més vulnerables, per tal de no deixar ningú enrere en la transició energètica».

Aquesta sensibilitat es manifesta en un increment del percentatge dels ajuts per a les persones més vulnerables, lluitant directament contra la pobresa energètica. Els consumidors acreditats com a vulnerables i que siguin beneficiaris del bo social tindran un 15 % addicional en el percentatge de l’ajut. Per exemple, es podria arribar a subvencionar fins al 50 % del cost en una actuació sobre una envolupant, fins i tot al 85 % en el cas d’actuacions integrades d’alta eficiència. És a dir, sumant tots els extres es poden arribar a percentatges de finançament realment molt elevats.

D’altra banda, el vicepresident ha posat èmfasi en el fet que l’Institut Balear de l’Energia (IBE) tengui com un dels seus objectius principals ser comercialitzador d’energia 100 % renovable. Es tracta d’una iniciativa pionera a tot l’Estat i que permetrà lluitar de manera directa contra la pobresa energètica amb un control més directe dels preus.

Així mateix, s’ha parlat de la creació d’un pla de xoc per a llars vulnerables.