torna

Detall de la notícia

El Consell de Govern aprova el cessament del director general d'Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, Gabriel Torrens

El Consell de Govern ha aprovat avui el cessament del director general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, Gabriel Torrens, duit a l’òrgan a proposta de la consellera Mae de la Concha. Un cessament que serà oficial l’endemà de la seva publicació al Bolletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i que parteix de l’acceptació prèvia per part de la consellera de la dimissió presentada pel director general.

Gabriel Torrens va presentar la seva dimissió a la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, arran de la notificació per part del Jutjat d’Instrucció núm. 7 de Palma de l’obertura de diligències prèvies a instàncies del Ministeri fiscal contra ell. L'obertura de diligències prèvies es deu al fet que la decisió que va prendre en el seu moment per resoldre aquest procediment concret de sanció és susceptible de poder constituir prevaricació administrativa, segons s’indica a la notificació. El director general no ha volgut valorar els fets més enllà, ja que «es tracta d’una causa oberta judicialment».

Torrens ha agraït «el suport rebut tant des de l’equip com des del mateix sector», però ha afegit que «en aquest moment crec que la decisió de presentar la meva dimissió és la correcta per què davant de tot ha d’anar la meva imatge com a càrrec públic».

De la Concha ha volgut, primer de tot, agrair la gran feina feta per Biel Torrens al capdavant de la Direcció General d'Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural: "El seu coneixement personal i professional del sector ha servit molt a aquest equip per a poder dur a terme polítiques útils per a ajudar i millorar el sector. Vull destacar també el seu tarannà honest, la seva gran dedicació i la gran qualitat humana que ha demostrat sempre".

La consellera ha recordat que el director general li ha presentat la dimissió «independentment de la deliberació final per part de la Justícia» i que aquesta s’ha entès i acceptada «tot i lamentar-la profundament». Així, De la Concha ha dut avui, a proposta seva, el cessament al Consell de Govern per a la seva aprovació.

La decisió de qui substituirà Torrens en el càrrec de director general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural es prendrà en les setmanes vinents.