torna

Detall de la notícia

Imatge 4551911

Educació i Cambra de Comerç participen a la VI Trobada de Formació Professional Dual

\ Organitzada per ASINEM, en aquesta ocasió s’ha centrat en el sector de les instal·lacions elèctriques i electròniques 

\ La finalitat era donar a conèixer aquesta modalitat de formació que combina la formació en un centre educatiu i la formació en una empresa    

 

L’Associació d’Instal·ladors Empresaris de Balears (ASINEM), amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Mallorca i la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, va organitzar ahir horabaixa una trobada telemàtica amb els seus associats per informar-los sobre l’opció i els avantatges que ofereix per a les empreses la modalitat d’FP dual.

Sota el títol de “L’empresa d’instal·lacions i la formació professional dual”, la finalitat de la trobada era donar a conèixer i compartir entre les empreses del sector de les instal·lacions aquesta modalitat de formació que combina la formació en un centre educatiu i la formació en una empresa amb un contracte de formació i aprenentatge remunerat. En aquest sentit, durant el transcurs de la trobada es va poder escoltar l’experiència de la comunitat educativa i la d’una empresa que ja ha col·laborat amb aquest sistema d’FP dual.  

A la trobada hi varen intervenir Joan Bosch, gerent d’ASINEM; Cristina Julià, responsable del Departament de Formació de la Cambra de Comerç de Mallorca; Sebastià Manresa, de l’empresa Elèctrica NovaLlevant; Miquel Ferragut, docent de l’IES Manacor i tutor del cicle formatiu de grau superior d’FP dual de Sistemes electrotècnics i automatitzats; Enric Serra, cap d’estudis d’FP de l’IES Politècnic i tutor del cicle formatiu de grau mitjà d’FP dual d’Instal·lacions elèctriques i automàtiques,  i Antoni Baos, director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors.

Durant la seva intervenció, Baos va remarcar que a l’avantprojecte de la Llei d’educació de les Illes Balears es fa una aposta clara pel model d’FP dual amb contracte de formació. També va agrair la tasca i la col·laboració de les empreses, els equips docents i la Cambra de Comerç de Mallorca per difondre, visibilitzar i impulsar aquest tipus de formació.

Cicles FP dual

Actualment els cicles que es poden cursar a Mallorca en aquesta modalitat són els següents:

Família professional d’Administració i gestió

- Grau mitjà de Gestió administrativa

- Grau superior d’Assistència a la direcció

- Grau superior d’Administració i finances

 

Família professional de Comerç i màrqueting

- Grau superior de Gestió de vendes i espais comercials 

Família professional d’Electricitat i electrònica

- Grau mitjà d’Instal·lacions elèctriques i automàtiques

- Grau superior de Sistemes electrotècnics i automatitzats

Família professional d’Hoteleria i turisme

- Grau mitjà de Cuina i gastronomia

- Grau mitjà de Serveis en restauració

Família professional d’Informàtica i comunicacions

- Grau superior de Desenvolupament d’aplicacions multiplataforma

- Grau superior d’Administració de sistemes informàtics en xarxa

- Grau superior de Desenvolupament d’aplicacions web

Família d’Indústries alimentàries

- Grau superior de Vitivinicultura 

Família de Transport i manteniment de vehicles

- Grau mitjà d’Electromecànica de vehicles automòbils

- Grau mitjà de Manteniment d’embarcacions d’esbarjo

 

Els cicles formatius de formació professional dual estan cofinançats pel Fons Social Europeu en el marc del Programa Operatiu del Fons Social Europeu de les Illes Balears 2014-2020.