torna

Detall de la notícia

Imatge 4547753

El gerent de la Fundació Bit es reuneix amb empreses del ParcBit i Centre Bit per valorar les mesures de suport econòmic aplicades fins ara i plantejar-ne de noves

Les exempcions als lloguers i a les quotes de propietaris han suposat un estalvi de més de 330.000€

El gerent de la Fundació Bit, Álvaro Medina, ha conclòs avui una ronda de reunions amb les empreses ubicades en el Parc Bit de Mallorca i el Centre Bit de Menorca amb l’objectiu de valorar l’efecte que han tingut les mesures de suport econòmic aprovades fins ara i que han suposat un estalvi total de 338.344 € si es sumen les exempcions i reduccions de les quotes de lloguer i de les quotes d’urbanització a propietaris.

Des del mes de desembre, Medina ha rebut representants de les empreses del ParcBit per conèixer de primera mà les seves impressions i la perspectiva que tenen de cara al nou exercici, així com recollir les seves necessitats i suggeriments pel que fa a possibles mesures de suport que es poguessin aprovar en el futur. Carmen Crespo, la delegada territorial de la Fundació Bit a Menorca, s’ha pogut reunir amb les empreses de l’illa amb el mateix objectiu.

Així, han participat d’aquesta ronda companyies del sector de les tecnologies de la informació i la comunicació (Brújula, TravelgateX, TEC-Soft, Quonext, Dome), de les agències de viatge (Logitravel, TUI), de biotecnologia (Sanifit, CIRCE, Syntax 4 Science), de telecomunicacions (Omniaccess, WDNA) i de marketing (Mark Site), així com plataformes de serveis (Hotelinking, Habitissimo).

En el mateix sentit, la Fundació Bit, adscrita a la Conselleria d’Administracions Públiques i Modernització, ha atès la situació d’especial dificultat que travessen les empreses prestadores dels serveis del ParcBIT que s’han vist afectades per les restriccions sanitàries, aplicant-los una minoració del 50% del preu del lloguer de les instal·lacions.

Les ajudes aprovades fins ara inclouen la suspensió de total dels lloguers a les 79 empreses ubicades als edificis públics de Mallorca i Menorca (62 ubicades entre els edificis Disset, Europa i Son Espanyol del ParcBit i 17 ubicades al CentreBit) entre el 14 de març i el 31 d’agost de 2020, amb un estalvi conjunt de 238.300 €.

També una reducció del 10% en les quotes de lloguer entre l’1 de setembre del passat any fins el 31 d’agost del 2021, que pretén alleugerir la càrrega que els suposen aquestes despeses dels locals. Aquesta adaptació dels preus significa per a les empreses arrendatàries una rebaixa d’uns 20.000 €.

Les companyies que són propietàries de les instal·lacions que ocupen al Parc Bit també han vist com se’ls eximia, durant els mesos d’abril i maig de 2020, del pagament de les quotes d’urbanització que assumeixen els propietaris. A més a més, a partir de l’1 de juny de 2020 i fins al juny de 2021, s’ha aplicat una minoració dels imports repercutits als propietaris d’un 17% mensual i d’un 27% acumulat l’any 2020, que suposen un estalvi de 80.044 €.