torna

Detall de la notícia

Imatge 4519937

El conseller Martí March ha visitat avui els centres de recerca IFISC i IUNICS

El conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, ha visitat avui els centres de recerca IFISC i IUNICS ubicats al campus de la UIB. L’han acompanyat la secretària autonòmica d’Universitat, Recerca i Política Lingüística, Agustina Vilaret, i el director general de Política Universitària i Recerca, Josep Lluis Pons.

Es continua així amb una ronda de reunions amb els diferents instituts de recerca de Balears, iniciada fa uns dies al SOCIB, amb l’objectiu de tractar qüestions relacionades amb l’impuls de la ciència i la tecnologia a les Illes.

En primer lloc ha tengut lloc la visita a l’Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos, IFISC. Es tracta d’un institut de recerca de titularitat compartida entre la Universitat de les Illes Balears (UIB) i el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) creat en 2007. La seva missió és el desenvolupament d'investigacions interdisciplinars i estratègiques en el camp dels Sistemes Complexos seguint la establerta praxis científica dels físics. 

En el decurs de la visita ha tengut lloc una reunió amb el director del centre, Maxi San Miguel i Emilio Hernández-García, que han explicat la feina que desenvolupen i els reptes que tenen de futur, especialment després de que el 2018 l’IFISC fos reconegut amb el segell d’Unitat d’Excel·lència Maria de Maeztu per part de l’Agència Espanyola d’Investigació, el que suposa situar-lo entre els centres i unitats d’excel·lència d’Espanya. 

Acte seguit, ha tengut lloc la visita a l’Institut Universitari d'Investigació en Ciències de la Salut, IUNICS. Els representants de la Conselleria s’han reunit amb el seu director, Fèlix Grases que ha explicat els principals ítems de recerca del centre. L’IUNICS té com a objectiu fonamental estimular i facilitar l'obtenció de coneixements biomèdics per permetre'n l'eventual translació a la pràctica clínica habitual.