torna

Detall de la notícia

Imatge 4517077

Reunió amb l'equip directiu de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de les Illes Balears (EASDIB)

\ El centre ha rebut fa poc una màquina fresadora valorada en 11.200 euros

El director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos, es va reunir el passat divendres, 15 de gener, amb l’equip directiu de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears (EASDIB) per conèixer de primera mà les necessitats que té aquest centre que dirigeix Maria Abando. Durant el transcurs de la reunió es varen tractar temes diversos, entre els quals la previsió de l’oferta per al curs proper.

Per altra part, el director general també va fer una visita per diferents aules i tallers, entre els quals el taller de fusta, on va poder veure la nova màquina fresadora que fa poc ha rebut l’EASDIB. Aquesta màquina, valorada en 11.200 euros, permetrà principalment als alumnes d’estudis superiors de Disseny de producte poder prendre el control del seu propi aprenentatge, fent reals i verificables les diferents peces que configuren els seus projectes.

En aquest sentit, Maria Abando, directora de l’EASDIB, va agrair a la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors haver fet possible l’adquisició de la nova màquina, ja que “l’adquisició de competències en l’ús d’eines digitals és un objectiu que un dissenyador de producte haurà d’assolir per al desenvolupament del seu treball com a professional autònom o assalariat”. A més, va destacar la creació d’un laboratori de fabricació digital, evolució natural dels tallers tradicionals als Fab Labs, que compta amb una talladora làser, una impressora 3D i ara també amb una nova màquina fresadora de control numèric. Finalment, va incidir en el fet que “les eines digitals per al disseny i la fabricació faciliten a la comunitat educativa de l’EASDIB poder dissenyar i produir de manera fàcil i flexible peces, prototips i productes, ja que l’evolució del desenvolupament dels projectes de disseny, sobretot pel que fa a les especialitats de Disseny de producte, es basa en projectes de progrés i aprenentatge en els quals els estudiants aprenen fent coses (learning by doing)”.

EASDIB

L’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears (EASDIB) està ubicada al carrer de l’Institut Balear, núm. 5, de Palma, i és l’única escola pública a les Illes Balears que imparteix estudis superiors de disseny, que equivalen a un grau universitari. En aquest sentit, s’hi imparteixen les especialitats de Disseny gràfic, Disseny de moda, Disseny d’interiors i Disseny de producte. Per altra banda, també s’hi imparteixen els cicles formatius de grau superior d’Il·lustració, de Còmic –novetat per a aquest curs–, de Fotografia i de Joieria artística. Els tres primers cicles pertanyen a la família professional de Comunicació gràfica i audiovisual, mentre que el darrer pertany a la de Joieria.