torna

Detall de la notícia

La programació formativa de l'EBAP per a enguany preveu ampliar les places del curs bàsic de protecció civil gràcies a l'autoaprenentage a distància

S’oferiran fins a 300 places a disposició de les agrupacions locals: 180 a Mallorca, 60 a Menorca i 60 a Eivissa

L’Escola Balear d’Administració Pública (EBAP) té previst modificar enguany la metodologia que habitualment es feia servir als cursos bàsics de protecció civil amb l’objectiu d’incrementar el nombre de places disponibles i atendre així una antiga demanda de les agrupacions locals de protecció civil i dels ajuntaments illencs.

Així ho estableix el Pla Anual d’Actuació de l’EBAP per a l’Any 2021, que, condicionat per l’actual situació sanitària a les Illes Balears, ha estat aprovat aquesta setmana pel Consell de Direcció de l’organisme autònom adscrit a la Conselleria d’Administracions Públiques i Modernització.

En concret, el plantejament passa per prescindir de la presencialitat en la part teòrica de la formació (14 h d’un total de 30 h) mitjançant un manual d’autoaprenentage que l’EBAP ja està elaborant i que permetrà transmetre aquests coneixements a distància; l’avaluació es farà de manera presencial amb proves de certificació que garanteixin que la formació rebuda és adequada i de qualitat.

Aquest model permet ampliar el nombre de places disponibles per adequar-lo a les previsions de les agrupacions locals. L’any passat, 45 voluntaris cursaren aquesta formació bàsica, mentre que per a 2021 s’oferiran fins a 300 places (180 a Mallorca, 60 a Menorca i 60 a Eivissa), tot i que és possible que la demanda no sigui finalment tan elevada.

La consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, ha declarat: «En aquests moments, qualsevol recurs que puguem posar a l’abast dels municipis per reforçar la gestió de la pandèmia suposa una ajuda i és ben cert que l’actuació de les agrupacions de voluntaris de protecció civil s’ha revelat com a fonamental», ha afegit.