torna

Detall de la notícia

Imatge 4516231

La Renda Social Garantida es revitalitza un 1,8%

La consellera Fina Santiago dona comptes de l’actualització a la Mesa Sectorial de Pobresa i Inclusió

Aquesta setmana s’han reprès les reunions de la Mesa Sectorial de Pobresa i Inclusió que es reuneix quinzenalment amb l’objectiu de mantenir una coordinació i un diàleg permanent, així com avaluar les mesures implementades per les diferents institucions implicades per mitigar les conseqüències socials de la Covid 19. A més de la Conselleria d’Afers Socials i Esports, hi participen els consells insulars, la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), l’Ajuntament de Palma i la Xarxa per a la Inclusió Social EAPN. 
La consellera Fina Santiago ha informat de l’actualització dels imports de la Renda Social Garantida per a 2021 que enguany augmenta un 1,8%, respecte l’exercici anterior. Aquest increment ja s’aplicarà a la nòmina d’aquest mes de gener. 
A més d’analitzar la situació actual, la Conselleria també ha informat a la Mesa Sectorial de Pobresa i Inclusió sobre les darreres actuacions d’Afers Socials i Esports. La consellera els ha detallat les subvencions, per un import de 9,8 milions d’euros, que s’han concedit aquest passat mes de desembre a les entitats socials per desenvolupar projectes d’inclusió (1,8 milions d’euros) i programes socials a càrrec del 0,7% de l’IRPF (8 milions d’euros) i que contemplen com a despesa subvencionable els derivats de la Covid 19.