torna

Detall de la notícia

Imatge 4514236

L'EASDIB presenta el llibre "De l'Escola de Dibuix de Palma a l'Escola d'Art i Superior de Disseny de les Illes Balears (1778-2020)"

\ El llibre és resultat del treball del Grup de Recerca en Innovació i Disseny finançat per la Conselleria

\ Es fa un recorregut al llarg dels 242 anys d’existència d’aquest centre

L’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears (EASDIB) ha acollit avui la presentació del llibre De l’Escola de Dibuix de Palma a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears (1778-2020). Editat per Lleonard Muntaner Editor, és el resultat del treball del Grup de Recerca en Innovació i Disseny (GRID) de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears, finançat per la Conselleria. Els membres d’aquest grup de recerca que han participat en l’elaboració del llibre són Pilar Rovira, Irene Mestre, Francisca Torrens, Maria Abando, Margalida Canet i Maria del Mar Vilalta.

L’acte ha comptat amb les intervencions de Maria Abando, directora de l’EASDIB; Maria Muntaner, en representació de Lleonard Muntaner Editor; Antoni Baos, director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors; Pilar Rovira, investigadora principal del Grup de Recerca en Innovació i Disseny i coordinadora del llibre, i Llorenç Carrió, regidor d’Educació i Política Lingüística de l’Ajuntament de Palma, institució que ha col·laborat en l’edició de l’obra.    

La història de l’EASDIB en un llibre

L’obra fa un recorregut per la història d’aquest centre docent, des de la seva creació l’any 1778 per part de la Societat Econòmica d’Amics del País del Regne de Mallorca fins als nostres dies, tot destacant la inauguració l’1 d’octubre de 1917 de la seu actual, ubicada al carrer de l’Institut Balear, núm. 5, de Palma. Estructurat en quatre blocs, hi trobam, entre d’altres aspectes, les impressions dels cinc darrers directors del centre, una explicació històrica dels seus 242 anys d’existència i una selecció d’imatges que representen la memòria gràfica.  

Durant la seva intervenció, el director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors ha destacat el fet que aquest llibre sigui fruit de la investigació duita a terme pel Grup de Recerca en Innovació i Disseny, que finança el Govern de les Illes Balears a través de la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca. En paraules d’Antoni Baos, “que ajuts com els que rep aquest grup de recerca possibilitin resultats com el llibre que avui presentam crec que és una demostració del bon ús dels recursos públics”.