torna

Detall de la notícia

Imatge 4504155

Afers Socials i Esports atorga 16 subvencions per a projectes d'inclusió per un total de 1,8 milions d'euros

Santiago assegura que seran essencials per millorar les condicions de vida dels més vulnerables

La conselleria d’Afers Socials i Esports ha atorgat 16 subvencions destinades a projectes d’inclusió executats pel període 2020-2021. L’import total és de 1,8 milions d’euros: 900.000 euros per a cada un dels exercicis. La consellera Fina Santiago ha assegurat que és la constatació que aquest Govern treballa per millorar les condicions de vida de les persones i les famílies més vulnerables.

L’objecte d’aquesta convocatòria és l’establiment de subvencions destinades al tercer sector per finançar les despeses derivades del funcionament de serveis i programes d’atenció social, d’orientació, de valoració i d’integració per al foment de la inclusió social, així com de serveis d’atenció social adreçats a persones i famílies en risc d’exclusió social mitjançant programes dirigits a cobrir necessitats bàsiques.

Santiago ha assegurat que ‘’amb la convocatòria d’aquesta subvenció i conjuntament amb la del 0,7% de l’IRPF, la conselleria vol donar suport econòmic a totes les entitats que treballen per a la inserció i inclusió de persones en situació de vulnerabilitat econòmica’’. La consellera ha especificat que en una situació tan delicada com l’actual la tasca conjunta de les entitats i el Govern és essencial perquè la societat en el conjunt pugui tirar endavant.

Entre els projectes que s’han aprovat se cerca millorar la situació de les persones vulnerables des de diferents àmbits, com per exemple ajudar-les a accedir a un lloc de treball, suport a extutelats del sistema de protecció de menors o millorar la situació de drogodependents.

Les entitats que rebran aquestes subvencions són: Càritas Mallorca, Càritas Menorca, Càritas Eivissa, Creu Roja, Fundació Natzaret, Metges del Món, Associació Pastoral Penitenciària, Espiral, Fundació Deixalles, Fundació Patronat Obrer de Sant Josep, Fundació Projecte Home, Fundació Amaranta, Hermanas de la Caridad de Sant Vicente de Paül-Naüm, IRES, Pa i Mel i Societat Cooperativa d’iniciativa Social i Formació Ocupacional.