torna

Detall de la notícia

Imatge 4502392

Vicepresidència es reuneix amb patronals i sindicats del sector del comerç per fer el seguiment de les restriccions que han d'implantar a partir d'avui

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, i el director general de Comerç, Miquel Piñol, s’han reunit amb sindicats i representants de les grans superfícies i del sector del comerç per analitzar l’adaptació de les mesures anticovid que afecten el comerç de l’illa de Mallorca.

A la trobada, que s’ha celebrat per videoconferència, hi han participat l’Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (ANGED), l’Associació d’Empreses de Supermercats (ASEDAS), a més de les patronals Afedeco, Pimeco, la Confederació Balear de Comerç i Caeb. També hi han estat presents els sindicats UGT, CCOO i USO.

Les restriccions que afecten al sector del comerç de Mallorca fixa que, a partir d’avui, tota l’activitat comercial ha de tancar a les 20 hores, llevat dels establiments dedicats al comerç essencial. Això és alimentació, begudes, productes higiènics i altres productes de primera necessitat. També n’estan exemptes benzineres, farmàcies ortopèdies, òptiques, establiments dedicats a productes de telecomunicacions, serveis de perruqueria i d’estètica i centres de veterinària.

A més, supermercats i grans superfícies de més de 700 m², llevat d’aquells dedicats a la venda de productes considerats essencials, no podran obrir al públic ni els festius ni els caps de setmana, ja que aquests són dies que acostumen a ser de gran afluència en aquest tipus d’establiments.

Per altra banda, tots els centres, recintes i establiments comercials que disposin d’aparcament, n’hauran de reduir l’aforament al 50% de la seva capacitat.

Mesures per reduir la mobilitat de la ciutadania

El vicepresident ha traslladat a patronals i sindicats la seva preocupació envers les dades epidemiològiques de l’illa de Mallorca que han motivat la presa de les mesures que entren en vigor a partir d’avui dimarts. Per això, els ha agraït el compromís demostrat i els ha demanat que siguin estrictes en el compliment de les mesures. “Som conscients que són unes mesures dures, però són mesures que estan encaminades a reduir la mobilitat de la ciutadania i això és, precisament, el que hem d’aconseguir per tal de contenir la propagació del virus”, ha apuntat Yllanes.

En aquest sentit, la Direcció General de Comerç recomana a la ciutadania que planifiqui les compres que s’hagin de fer aquests dies. També que es facin de manera individual o amb un màxim de dues persones del mateix nucli de convivència, llevat dels infants a càrrec, persones discapacitades o persones depenents, tal com publica avui el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

A més, demana que, en la mesura del possible, les compres es facin dins els mateix municipi de residència i evitar, d’aquesta manera desplaçaments innecessaris, així com que s’aposti pel petit comerç, local i de proximitat.