torna

Detall de la notícia

Imatge 4489457

Mallorca, Menorca i Eivissa mantenen les restriccions esportives i s'incrementen a Formentera

La Pitiüsa Menor passa a nivell 3 que implica que en els esports d'equip es permet el contacte a partir dels 12 anys i no poden emprar els vestidors

El Consell de Govern ha decidit mantenir Mallorca, Menorca i Eivissa en els mateixos nivells d'alerta sanitària, pel què es prorroguen 15 dies més les restriccions a l’àmbit de l’esport a cada una d'aquestes tres illes. Formentera, en canvi, al canviar de nivell i passar al 3, veu incrementades les seves restriccions.

Durant els propers 15 dies a la Pitiüsa Menor en els esports d'equip i de contacte només es permetrà el contacte a partir dels 12 anys i no poden emprar els vestidors.

Pel que fa als aforaments de públic a les competicions esportives permeses a Formentera es redueix de la següent manera: en les instal·lacions descobertes l'aforament serà del 50% i amb un públic com a màxim de 1000 persones; i en les instal·lacions cobertes l'aforament serà del 25% i amb un màxim de persones de 1000.

Aquestes mateixes restriccions de nivell 3 són les que ja s'apliquen a Menorca i que al prorrogar-se el nivell es mantendran 15 dies més.

Cal recordar que a Eivissa, que també seguirà quinze dies més en nivell 2, els aforaments a les instal·lacions descobertes es mantenen en el 75% i un nombre màxim de 1500 persones; i a les instal·lacions cobertes es segueix en el 50% i amb un màxim de públic de 1500 persones.

A Mallorca, al estar en nivell 4, els aforaments a les instal·lacions descobertes es mantenen al 50% i un nombre màxim de 400 persones; i a les instal·lacions cobertes es segueix en el 25% i un màxim de 200 persones.

El manteniment de la situació d’alt risc a Mallorca, també suposa que romandran suspeses, 15 dies més, les competicions d’esport federat d’equip i de contacte de les diferents categories autonòmiques que estaven previstes a Mallorca o que hi participés un equip mallorquí.

En aquest nivell, només es poden realitzar dos entrenaments com a màxim a la setmana en els esports d’equip i de contacte.