torna

Detall de la notícia

Imatge 4479340

L'ICIB convoca l'ajuda de projectes culturals de les arts escèniques, la música, les arts visuals i el món editorial

La mesura, inclosa dins el Pla de Xoc per al sosteniment de les Indústries Culturals i Creatives, té una dotació de 256.500 euros

La delegada de la Presidència per a la Cultura, Catalina Solivellas, la directora gerent de l'Institut d'Indústries Culturals (ICIB), Cristina Llambias, i el director general de Política Industrial, Antoni Morro, han presentat avui la convocatòria per donar suport al desenvolupament de projectes culturals de les arts escèniques, de la música, de les arts visuals i del món editorial duts a terme entre l'1 de gener de 2020 i el 31 de desembre de 2020.

La convocatòria, gestionada per l'ICIB, té una dotació de 256.500 euros, aportats per la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius del Govern de les Illes Balears (200.000 euros) i l'ICIB (56.500 euros).

"L'ICIB treballa per a tots els sectors de les indústries culturals a Balears. Amb aquesta iniciativa, volem estimular l'activitat, reivindicar la diversitat cultural, enfortir el teixit cultural, incentivar la creació de nous públics i la producció de propostes dels diferents sectors, tenint en compte la nova situació", ha explicat Solivellas sobre una convocatòria inclosa dins del Pla de Xoc de la Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat per pal·liar les conseqüències derivades de la COVID-19.

Quant a la dotació de les línies, la d'arts escèniques i la de música compten amb 65.000 euros cadascuna, mentre que la d'arts visuals i la del món editorial tenen reservades partides de 63.500 euros.

La directora de l'ICIB, Cristina Llambias, ha explicat que els beneficiaris de les ajudes són les empreses i els autònoms amb personalitat jurídica pròpia. L'import de l'ajuda que pot percebre cada projecte no pot superar mai el 60 % del pressupost total del projecte cultural amb un màxim de 20.000 euros, mentre que la quantia que pot percebre un mateix beneficiari és de 40.000 €.

La delegada de Cultura ha refermat el compromís de la Conselleria de Cultura amb l'ICIB i ha recordat que ha realitzat una aportació extra de 100.000 euros a la convocatòria per a equipaments culturals, que ascendeix a 400.000 euros, enfront dels 300.000 inicials aportats per la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius.

El director general de Política Industrial, Antoni Morro, ha recordat que aquests ajuts "formen part de l'objectiu comú del Pla de Cultura i del Pla d'Indústria que persegueixen el foment i la millora del teixit cultural i creatiu".

La Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat ha destinat enguany més de 5 milions d'euros d'ajudes per a la cultura des de la Delegació de la Presidència per a la Cultura, l'Institut d'Estudis Baleàrics i l'Institut d'Indústries Culturals dins del Pla de Reactivació Econòmica del Govern de les Illes Balears. A més, la societat de garantia recíproca ISBA ha aprovat més de 70 operacions de crèdit per valor de 6 milions d'euros per a empreses culturals de les Illes Balears, a través de la línia extraordinària COVID-19 impulsada pel Govern i ISBA per tal de facilitar l’accés a finançament bancari en condicions avantatjoses a pimes i autònoms.

Les mesures per al sosteniment de les indústries culturals i creatives inclouen ajudes estructurals per pal·liar els efectes de la pandèmia, la reformulació dels ajuts ordinàries per adaptar-los a la situació actual o altres inèdits per afavorir la creació. Aquestes mesures abasten tot el procés creatiu, des de les idees fins a la producció i estan pensades per a tots els agents culturals: empreses, autònoms i associacions sense ànim de lucre.