torna

Detall de la notícia

Imatge 4458916

Turisme constitueix una Comissió d'Experts per a la reobertura turística

El reinici vindrà avalat por les decisions adoptades per experts de l'àmbit econòmic, turístic, sanitari, científic i tecnològic

La Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, ha constituït aquest dijous una Comissió d'Experts per a la reobertura turística, que està formada por diverses personalitats destacades de l'àmbit econòmic, turístic, sanitari, científic i tecnològic de les Illes Balears.

L'estratègia per a abordar el futur reinici turístic de la regió vindrà avalada por les decisions adoptades per aquests experts, que ahir van mantenir la seva primera reunió.

Durant la trobada es va establir el mètode de treball que s'implantarà per a decidir, de manera conjunta, el model amb el que es buscarà posicionar a les Illes Balears com a destinació turística segura de cara a la pròxima temporada.

La presentació i inauguració de la trobada va córrer ahir a càrrec del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i la Comissió està coordinada per la directora general de Turisme, Rosana Morillo, i la directora adjunta de l’AETIB, Esther Callizo.

En el si de la reunió, es va plantejar a tots els assistents la necessitat de determinar una estratègia comuna que permeti aquest posicionament com a destí segur a l'arxipèlag. Per a això, l'objectiu de cara a les pròximes cites serà determinar quines mesures es podran posar en marxa o amb quins protocols comptaran les Illes Balears per a aconseguir aquest posicionament.

 

Aquesta Comissió comptarà con la participació de diferents experts de diversos àmbits i amb trajectòries contrastades. Així, a més del conseller, la directora general de Turisme i la directora adjunta de l’AETIB, van assistir les següents persones a la reunió:

 1. Àrea Sanitària:
  • Manuel Palomino, director Gestió i Pressupostos IB-SALUT
  • Toni Fuster, president SET Turisme Salut i gerent de UBES
  • Rubén Castro, director de l’IBASSAL
  • Sebastià Crespí, president i director Científic Biolinea Int. SL
 2. Sector d'Allotjament:
  • Maria José Aguiló, vicepresidenta executiva FEHM en representació de Federacions hoteleres i ACH
  • Alberto Lalinde, director gerent Àrea – Meliá International Hotels participa a proposta de federacions hoteleres i ACH
 3. Àrea Econòmica:
  • Aina Ripoll Penalva, directora de la Unitat d'Intel·ligència Econòmica de la Fundació Impulsa
 4. . Àrea Científica:
  • Daniel Ruiz, professor Titular UIB i president de l'Associació Balear de Matemàtiques
 5. Àrea Tecnològica:
  • Xavier Gil, president GSBIT, Associació Balear de Software, Internet i Noves Tecnologies