torna

Detall de la notícia

Imatge 4457061

El conseller March es reuneix amb els representants del Col·legi d'Educadors Socials de les Balears

\A la reunió s’ha tractat entre d’altres temes, el paper de l’educador social als centres educatius

 

El conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, acompanyat de la directora general de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández, s’ha reunit avui dematí amb els representants del Col·legi d’Educadors Socials de les Balears, Marta Ferrer i Jordi Fuster.

A la trobada s’han tractat temes que afecten aquest col·lectiu com l’increment del número d’educadors socials per als centres de secundària de les Balears per aquest curs 2020/2021 que ja sumen un total de 26, així com de la feina de l’educador socials als centres.

Aquesta figura aplica actuacions dirigides a prevenir, reduir i eliminar les dificultats socials que provoquen problemes de convivència, absentisme, fracàs i abandonament prematur als centres.

A la reunió també s’ha tractat la contractació dels 25 nous PTSC (Professor tècnic de Servei a la Comunitat) mitjançant el Programa PROA+ del Ministeri destinats al suport a l’alumnat amb risc d’abandonament escolar a través de la incorporació de professionals de l’àmbit social. Figura compatible amb la feina d’aquest col·lectiu.