torna

Detall de la notícia

Imatge 4456323

El Govern posa la primera pedra d'una nova promoció d'habitatge públic de 22 HPO a Vilafranca de Bonany

/És la primera promoció d’habitatge públic al municipi

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, acompanyat del director general d’habitatge, Eduardo Robsy, la gerent de l’IBAVI, Cristina Ballester i del batle de Vilafranca Monserrat Rosselló, ha posat avui la primera pedra d’una nova promoció d’habitatges de protecció oficial a Vilafranca de Bonany.

Es tracta de la primera promoció d’habitatge públic al municipi i es calcula que estarà acabada i a punt per adjudicar d’aquí 16 mesos. Una nova promoció de 22 habitatges de protecció oficial situada al carrer Molí Nou,1 de Vilafranca amb un pressupost d’execució d’obres de 2,7 milions d’euros i amb un cost total (inclou la compra del solar, taxes, etc) 3,3 milions d’euros.

El conseller Marc Pons ha destacat que: “complim el nostre compromís d’augmentar el parc públic d’habitatge i ho feim a un ritme molt elevat per poder donar resposta a la problemàtica de l’habitatge a les Illes Balears”. Així doncs, amb l’inici d’aquesta promoció ja són 421 els habitatges que estan en construcció en aquests moments i en acabar el 2020 seran 500 els HPO que estaran en marxa.

La promoció estarà formada per 22 habitatges: 1 d’ells amb 3 dormitoris, 19 d’ells amb dos dormitoris (2 habitatges adaptats) i 2 d’ells amb un dormitori (1 habitatge adaptat).

És una promoció d’habitatge sostenible on s’utilitzen elements constructius ceràmics (tancaments, paviments, enrajolats...) cuits 100% amb biomassa o energies renovables. A causa dels materials constructius utilitzats, permet que aquest edifici no li faci falta disposar de sistemes de climatització. Funciona amb plaques fotovoltaiques. I estèticament amb les cobertes inclinades de teula àrab, les façanes de buits i les tàpies de marès que estenen el sòcol de l’edifici li atorguen un caràcter capaç d’integrar-se i dialogar amb el lloc sense recórrer a mecanismes simètics.