torna

Detall de la notícia

Imatge 4454227

El Pla de Xoc per a l'Ocupació de les Illes Balears arribarà a 4.287 persones a Eivissa amb una inversió de 9,2 milions d'euros

 

El pla inclou 1,47 milions euros per formar i contractar directament persones afectades directament per la COVID-19 a l'illa El paquet de mesures compta amb el suport de la Mesa de Diàleg Social i destina el 82% del seu pressupost a col·lectius prioritaris

 

4.287 eivissencs i eivissenques es beneficiaran directament del Pla de Xoc per a l'Ocupació de les Illes Balears 2020-21, que implicarà una inversió a l'illa de 9,2 milions d'euros. Aquest paquet de mesures d'emergència per reactivar el mercat de treball i fer front als efectes derivats de la crisi de la COVID-19 contempla destinar 1,47 milions d'euros a la formació i a la contractació directa de persones directament afectades per la pandèmia, és a dir, que tenien expectatives de treballar aquesta temporada i no han pogut a causa de la situació sanitària o es troben en ERTO.

Així ho ha explicat aquest dilluns en roda de premsa el director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou, qui ha comparegut amb la consellera insular de Benestar Social i Recursos Humans, Carolina Escandell, després d'una reunió de la mesa de diàleg insular amb els agents socials i econòmics.

Pou ha posat en valor que, dels 9,2 milions d'euros, es destinin 7,57 a polítiques relacionades amb la formació i la inserció laboral de col·lectius prioritaris, com són les persones directament afectades per la COVID-19, però també les persones aturades de llarga durada, a qui es destinen 1,6 milions d'euros, els joves (amb una inversió de 2,3 milions) o els col·lectius vulnerables, per a qui s'inverteixen 2,2 milions d'euros.

En total, el Pla de Xoc per a l'Ocupació permetrà, gràcies a una inversió de 5,2 milions d'euros, la contractació directa a l'illa d'Eivissa de 483 persones a través de programes de contractació pública, com SOIB Reactiva, i de col·laboració amb empreses privades, així com la formació de 1.238 persones.

El director general ha explicat que, amb el desenvolupament d’aquestes mesures, “es dona compliment a un dels objectius del Pacte de Reactivació de les Illes Balears, que en el seu segon eix planteja la posada en marxa de mesures urgents de reactivació i de polítiques de foment de la qualitat i la igualtat en l’ocupació”. Les més de 20 mesures que contempla el pla s'articulen al voltant de sis eixos d'actuació:

  1. Contractació pública
  2. Estímul empresarial
  3. Ocupació
  4. Formació
  5. Orientació i intermediació
  6. Modernització

 

Pel que fa, per exemple, a la formació, el pla destina a Eivissa 1,4 milions d'euros, que finançaran programes de formació per a persones desocupades, formació amb compromís de contractació, en sectors estratègics o formació dual, on s'alterna l'aprenentatge amb un contracte de feina. També es destinen 1,6 milions d'euros a mesures d'orientació i intermediació laboral, com itineraris integrals d'inserció per a col·lectius vulnerables, i un milió d'euros a polítiques d'impuls de l'ocupació.

Pou ha posat en valor que la posada de les mesures és “imminent” i que, pel que fa a les contractacions, la majoria es faran efectives “durant les properes setmanes”, moment en què també molts altres programes estaran en marxa.

A més de la mesa de diàleg insular, el director general ha celebrat també una reunió amb els regidors i regidores d'ocupació i economia dels ajuntaments eivissencs per explicar el desenvolupament del Pla de Xoc i analitzar la situació econòmica de cada un dels municipis de l'illa.

 

72,4 milions d’euros i més de 33.000 persones beneficiàries

El Pla de Xoc per a l’Ocupació 2020-2021 té un pressupost total a nivell autonòmic de 72,4 milions d’euros i beneficiarà més de 33.000 persones a totes les Illes. El paquet de mesures, que vol ser un impuls d’emergència de les polítiques actives per fer front immediat a la situació laboral derivada de la COVID-19, és una primera passa dins l’elaboració del nou Pla d’Ocupació de Qualitat 2021-2023, en el qual ja s’està treballant des de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball.