torna

Detall de la notícia

Imatge 4454195

Les ponències sobre el sector nàutic inicien el segon cicle de conferències El Brexit i la seva repercussió a les Illes Balears organitzada pel Govern i la Cambra de Comerç de Mallorca

El president de la Cambra de Comerç de Mallorca, Antoni Mercant, el director general de Comerç del Govern, Miquel Piñol, el director general de Transport Marítim i Aeri del Govern, Xavier Ramis, i dos especialistes en dret marítim, Miguel Ángel Serra i Leon Von Ordanza, han participat a la primera conferència sectorial, relativa al sector nàutic, del cicle El Brexit i la seva repercussió a les Illes Balears organitzat pel Govern de les Illes Balears, el Centre Balears Europa i la Cambra de Comerç de Mallorca.

La finalització del període transitori, sense un acord bilateral fins el moment, i l’impacte de la COVID-19 en el nou escenari post-Brexit han centrat bona part de les ponències del webinar del sector nàutic, del qual s’ha destacat la importància d’aquesta industria a les Balears tant pel volum de negoci com per l’ocupació.

Els experts també han abordat els canvis que es poden donar a partir de l’1 de gener de 2021 amb l’aplicació del Brexit en el règim d'importació temporal d'embarcacions de Regne Unit, en el lloguer d'embarcacions de bandera britànica, en les titulacions nàutiques, en el repair and refit o en la venda d'embarcacions espanyoles a ciutadans britànics.

Aquesta jornada sobre el sector nàutic ha estat la primera conferència del segon cicle de les jornades web sobre El Brexit i la seva repercussió a les Illes Balears. El proper dia 24 es durà a terme la del sector turístic, el 26 la del sector agroalimentari i es tancarà l’1 de desembre amb la de ciutadania. Les inscripcions són gratuïtes i es poden fer al portal web www.cambramallorca.com

La Direcció General de Relacions Exteriors del Govern de les Illes Balears compta amb el correu electrònic brexit@cbe.es per atendre i canalitzar les possibles qüestions que es plantegin a les administracions corresponents. De la mateixa manera, la Cambra de Comerç de Mallorca ha habilitat el correu brexit@cambramallorca.com per resoldre dubtes d'àmbit empresarial.