torna

Detall de la notícia

Imatge 4453361

Jornada de formació per a inspectors sobre IRPH

Els inspectors i instructors dels expedients sancionadors de la Direcció General de Consum han actualitzat els seus coneixements sobre l'IRPH (índex de referència dels préstecs i crèdits hipotecaris).

La jornada s’ha duit a terme aquest 20 de novembre a través de videoconferència.

Els inspectors han pogut estudiar l'IRPH i comparar-lo amb l’EURIBOR, a més d'analitzar com es va vendre aquest producte en les caixes i bancs, i quin tipus d'informació es va oferir als clients consumidors.

Des del punt de vista jurídic han analitzat el control de transparència que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea i el Tribunal Suprem varen establir per comprovar si l’IRPH és un índex abusiu.

Entre els ponents que han impartir la formació hi ha hagut els especialistes Guillem Bou Bauzá, professor de matemàtiques i expert en càlcul i correcció de dades en temes financers.

En sessions formatives posteriors comptarem amb les intervencions de Cristina Borrallo, presidenta de l'Associació de Consumidors i Usuaris ASUFIN, i Pau Monserrat, professor d’economia, especialista en càlculs financers. per a completar la formació, amb casuística i temes pràctics en aquesta matèria.

La Direcció General de Consum contínua amb la línia estratègica de formació per oferir el millor servei al consumidor.