torna

Detall de la notícia

Imatge 4450359

Reactivació econòmica: Transició energètica destinarà sis milions d'euros per a la instal·lació de nous punts de recàrrega

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, acompanyat del director general d’Energia i Canvi Climàtic, Aitor Urresti, ha presentat en roda de premsa la convocatòria de subvencions per establir nous punts de recàrrega semiràpida per a vehicles elèctrics. Aquests ajuts es finançaran amb fons de l’impost sobre estades turístiques a les Illes Balears i de mesures d’impuls del turisme sostenible (ITS).

 

El pressupost de la convocatòria és de 6.000.000 d’euros que es distribuiran a parts iguals entre els exercicis de 2021 i 2022. Això suposa un increment del 47 % respecte l’anterior convocatòria de 2019-2020, quan el pressupost destinat va ser de 3,5 milions d’euros.

 

Aquests ajuts estan destinats a organismes autònoms, entitats públiques empresarials, societats mercantils públiques, fundacions del sector públic i els consorcis que duguin a terme l’activitat en l’àmbit territorial de la comunitat autònoma de les Illes Balears. També es destinen a l’Administració autonòmica, els consells insulars, els ajuntaments i les entitats locals menors de la comunitat autònoma, així com a universitats, centres de recerca i centres tecnològics de les Illes.

 

«L’objectiu d’aquesta subvenció és donar resposta a l’augment de la demanda del parc mòbil elèctric i facilitar l’ús real d’aquests vehicles per seguir impulsant la transició cap a una mobilitat sostenible a les Illes Balears», ha assegurat Yllanes.

 

Aquests ajuts també aniran destinats a aquelles instal·lacions de punts de recàrrega que incloguin pèrgoles fotovoltaiques i, com a novetat, també s’inclou el seu manteniment. D’aquesta manera es potencien aquest tipus d’instal·lacions que generen i aporten energia 100 % renovable.

 

S’ha de destacar que aquests ajuts permetran subvencionar fins a 1.500 noves instal·lacions en dos anys.

 

Actualment, les Balears és la comunitat amb la ràtio de punts de recàrrega més elevada de l’Estat. En total, hi ha arreu de les Illes 390 punts de càrrega a la xarxa pública de mobilitat elèctrica (MELIB): 300 a Mallorca, 38 a Menorca i 52 a Eivissa.

 

Aquesta convocatòria d’ajuts confirma l’aposta del Govern Balear per la transició energètica i per la mobilitat sostenible, i dona compliment a la Llei de canvi climàtic balear aprovada al febrer de 2019.